32299
13:04 25.072021

Такого дебюту від ФК «Ужгород» мало хто очікував

Спорт 9922

24 липня стартував новий сезон Першої ліги України з футболу. У рамках 1-го туру дебютант змагань – ФК «Ужгород» – приймав івано-франківське «Прикарпаття».

У період міжсезоння представник Срібної землі плідно попрацював на трансферному ринку і підписав 6 нових футболістів: Андрія Вискребенцева, Віктора Хомченка, Валентина Лабатія, Олександра Кобеляша, Вадима Мердєєва і Василя Пиняшка. Тим часом команду покинули Максим Минайленко, Олег Вишневський, Роман Цень та Сергій Майборода.

Дебютувати в Першій лізі ужгородцям випало з «Прикарпаттям», яке минулий сезон завершило на 14-й позиції турнірної таблиці. Колектив з Івано-Франківська не входить до когорти найсильніших команд цього дивізіону, тож уболівальники закарпатської команди очікували, що їх улюбленці у домашній грі складуть серйозну конкуренцію супернику і спробують взяти очки. Однак результат матчу здивував багатьох. На жаль, для закарпатських поціновувачів футболу, не з позитивного боку.

Вже на 8-й хв. зустрічі гості повели в рахунку: після подачі зі штрафного Володимир Рудюк головою скинув м’яч на Романа Барчука, який переправив круглого у ворота. Ужгородці прагнули забити м’яч у відповідь і протягом дев’яти хвилин, з 12-ї до 19-ї, створили два гольові моменти. Спочатку відзначитися міг Вадим Ференцик, а потім – Адріан Пуканич, та в обох епізодах надійно зіграв голкіпер (спершу Андрій Новак парирував удар з близької відстані, а потому взяв дальній постріл капітана «Ужгорода»).

Що було далі – пояснити складно. М’ячі у ворота Михайла Готри влітати один за одним. На 29-й хв. після прострілу Василя Цюцюри точного удару в дотик завдав Роман Барчук, а через три хвилини черговий простріл у виконанні гравців команди-гостей завершився автоголом Стефана Федака. Але й на цьому «Прикарпаття» не зупинилося і ще до перерви зробило рахунок непристойним – 0:5. На 34-й хв. відзначився Володимир Рудюк (6-й номер увірвався у карний майданчик господарів і з гострого кута відправив круглого у ворота), а на 42-й – Василь Цюцюра (нападник головою замкнув верхову передачу від Івана Сондея).

Після перерви господарі вже надійніше діяли в обороні, але й це не завадило «прикарпатцям» забити вшосте (на 74-й хв. Володимир Рудюк оформив дубль). Щодо атакувальних дій закарпатців, то наприкінці зустрічі вони намагалися забити бодай гол, однак зробити це ніяк не вдавалося. Найближчим до взяття воріт був Василь Пиняшко: новачок команди на 77-й хв. небезпечно пробивав із 17-ти метрів, але влучив у поперечину.

У підсумку гра завершилася розгромною поразкою «Ужгорода» з рахунком 0:6. Напевно, такого результату не очікували ні господарі, ні гості.

Наступний поєдинок в команди Михайла Іваниці буде ще складніший. Представники Срібної землі завітають у гості до фаворита Першої ліги України сезону 2021/22 – харківського «Металіста». Гра відбудеться 1 серпня і розпочнеться о 18.45.

«Ужгород» – «Прикарпаття» (Івано-Франківськ) – 0:6 (0:5)

Голи: Роман Барчук 8, 29, Стефан Федак 32 (а.г.), Володимир Рудюк 34, 74, Василь Цюцюра 42.

«Ужгород»: Михайло Готра, Стефан Федак, Олег Допілка, Дмитро Сартіна (Олександр Кобеляш 46), Віктор Ряшко, Владислав Шкіндер, Андрій Вискребенцев (Юрій Чонка 57), Адріан Пуканич (Володимир Дуран 63), Вадим Ференцик (Вадим Мердєєв 46), Василь Пиняшко, Віктор Хомченко (Павло Тищук 63).

Головний тренер – Михайло Іваниця.

«Прикарпатття»: Андрій Новак, Василь Француз, Олег Матушевський, Олег Лень, Микола Сікач, Владислав Семотюк (Роман Дитко 76), Іван Сондей (Василь Геник 65), Володимир Рудюк, Василь Цюцюра (Роман Кузьмин 53), Роман Барчук (Владислав Горбаченко 66), Ростислав Волошинович (Назар Воробчак 58).

Головний тренер – Олег Рипан.

Інші поєдинки 1-го туру:

«Гірник-Спорт» (Горішні Плавні) – «Краматорськ» – 0:2,

«Кремінь» (Кременчук) – «ВПК-Агро» (Шевченківка) – 2:0,

«Агробізнес» (Волочиськ) – «Волинь» (Луцьк) – 2:2,

25 липня (неділя)

17.00. «Кривбас» (Кривий Ріг) – «Олімпік» (Донецьк),

17.00. «Поділля» (Хмельницький) – «Оболонь» (Київ),

18.45. «Нива» (Тернопіль) – «Полісся» (Житомир),

26 липня (понеділок)

18.30. «Альянс» (Липова Долина) – «Металіст» (Харків).

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи
19:16
Закарпатський молитовний сніданок: за Україну і її захисників
19:06
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Всі новини