32348
16:18 30.072021

Головний тренер ФК «Минай» Василь Кобін: «Хочемо радувати наших вболівальників»

Спорт 3727

Коуч закарпатської команди Василь Кобін прокоментував підготовку команди до сезону, трансферну політику та розповів клубній прес-службі що чекати від майбутнього чемпіонату.

 «Чому вирішив повернутися? Зустрілися з президентом клубу, попили каву, поговорили. Обговорили всі моменти нашої попередньої роботи: що було правильно, а що ні. Проаналізували всю роботу в клубі за той період. Вирішили, що треба знову разом працювати і повернути успіхи нашому клубу, будувати нову команду.

Ми чудово розуміли в яких умовах тоді працювали. У нас був всього тиждень до дебютного старту в УПЛ. Багато хто залишився зі складу, який вигравав Першу лігу. Але як такої трансферної політики в клубу не було. Взяли декілька футболістів з досвідом, які, на нашу думку, мали нам допомогти. І вони це зробили. Мабуть ми витягли максимум з тої команди в минулому сезоні. Були, звісно, помилки: як мої, так і гравців. Команда – це єдиний колектив і всі ми помилялися. Зараз це вже нема сенсу згадувати.

Перед тим як повторно прийняти команду, в мене було 2 місяці творчої відпустки. За цей час багато проаналізував: чому так вийшло, що було не так, де треба було зробити по-іншому. Але зараз зовсім інша команда, інші футболісти, інші обставини та і чемпіонат буде іншим. Не хочу думати про минуле, а хочу думати про майбутнє і досягти успіху з «Минаєм».

Стосовно селекції в цьому сезоні, то ми до останнього не розуміли в якій лізі будемо грати. Ми з керівництвом ці моменти обговорювали. Якби грали в Першій лізі, то ми б робили ставку на молодь – до 23 років, якщо УПЛ – то варто розбавити їх гравцями з досвідом. Як бачимо, будемо грати в еліті, тому виключно з молодими гравцями шансів на успіх було б мало. Так, молодь – це швидкість, амбітність та непоступливість. Але у них нема досвіду праці під великим тиском – під тиском ЗМІ, очікувань вболівальників, суперника, виїзних матчів.  Тому запросили і досвідчених футболістів.  У нас є гравці, яким до 21 року, яким до 25 і старше. У нас хороший баланс в цьому плані.

Селезньов? Я знаю цього футболіста добре. Він забивав у всіх турнірах, де брав участь: від Ліги чемпіонів до внутрішнього чемпіонату.   Сьогодні таких діючих футболістів-голеадорів в Україні залишилося двоє: він і Олександр Гладкий. Поруч з ним молоді гравці будуть вчитися і набиратися досвіду. Це важливо. Селезньов допоможе «Минаю», він зараз багато працює.

В який футбол будемо грати? Зараз прогнозувати важко. Ми не можемо зараз це сказати. Будемо відштовхуватися від суперника, від поточної гри, наявного складу. Будемо грати в той футбол, який буде приносити нам результат. І, звісно, хочемо радувати наших вболівальників.

Хочеться, щоб цей чемпіонат пройшов добре: не було  пауз, щоб були вболівальники на трибунах. Це важливо. Сподіваюся, що ми покажемо хороший результат. Запрошую всіх на стадіон, вхід вільний. Нам потрібна ваша підтримка. Як головний тренер команди обіцяю, що команда буде битися на кожному клаптику поля, за кожен м’яч. Приходьте вболівати за «Минай».

Зазначимо, що перший офіційний матч сезону 2021/22 «Минай» проведе вже завтра, 31 липня. На ужгородському стадіоні «Авангард» закарпатці приймуть «Олександрію» (гра 2-го туру УПЛ розпочнеться о 17.00).

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах