32571
13:59 27.082021

До Ужгорода завітає донецький «Шахтар»

Спорт 6395

У неділю, 29 серпня, на ужгородському стадіоні «Авангард» відбудеться поєдинок 6-го туру української Прем’єр-ліги з футболу між «Минаєм» та донецьким «Шахтарем». Початок зустрічі о 17.00.

Це буде дуже важкий іспит для закарпатської команди. «Шахтар» один з лідерів українського чемпіонату і реальний претендент на «золото» нинішньої УПЛ. І якого не задовольнить будь-який результат, окрім перемоги. Проте перевірити себе на фоні такого суперника завжди цікаво.

А ще  регалії суперника нашу команду не лякають. «Минайці» дуже прагнуть реабілітуватися перед власними вболівальниками за останню гру з «Вересом», тому віддадуть всі сили в цьому матчі. Плюс у нинішньому сезоні представники Срібної землі не програвали вдома, тому порушувати цю традицію не дуже хочеться.  

Та і приклад «Олександрії», яка зуміла в 3 турі відібрати очки у донеччан, «минайців» надихає. До того ж, «гірники» зіграють другий матч за тиждень – в середу, 26 серпня, вони провели 4 тайми проти амбітного французького «Монако», де витратили не тільки чимало сил, а й емоцій.

Також варто враховувати, що в цьому поєдинку є що доводити багатьом «минайцям», які є вихованцями донецького «Шахтаря»: Дмитру Білоногу, Едварду Кобаку, Антону Байдалу, Олександру Кемкіну, Ігорю Гончару, Богдану Коваленку та, звісно, Євгену Селезньову. І не забуваємо про головного тренера Василя Кобіна, який будучи в цьому клубі здобув свої найбільш вагомі досягнення у якості футболіста.

Це буде третя зустріч між цими командами в історії. Двічі донеччани та закарпатці грали в попередньому сезоні: і обидва рази в Києві на НСК «Олімпійський». На жаль, двічі програли з не надто приємним рахунком: 1:5 та 0:4. Тому час виправляти це.

До речі, востаннє «Шахтар» приїжджав грати в Ужгород в листопаді 2015-го року. Тоді вони зіграли з «Говерлою» на «Авангарді» і перемогли з рахунком 1:6. Що цікаво, нинішній головний тренер «Минаю» Василь Кобін тоді ще грав за «гірників», повідомляє офіційний сайт ФК «Минай».

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах