32935
16:44 22.092021

В.о. головного тренера ФК «Ужгород» Богдан Блавацький: «Ми вже стоїмо над прірвою»

Спорт 3982

Виконувач обов’язків головного тренера «Ужгорода» Богдан Блавацький прокоментував поєдинок 9 туру Першої ліги України з футболу, у якому закарпатська команда вдома зазнала поразки від тернопільської «Ниви» (0:2).

«У першому таймі були два епізоди, де суддя мав призначати пенальті. Однозначно були фоли на Віктору Хомченку та Василю Пиняшку. Це одинадцятиметрові. Хлопці грали дисципліновано, наскільки пам’ятали установку на гру. У другому таймі «Ужгород» грає, на жаль, до першого пропущеного м’яча. Пропускаємо м’яч і розсипається все», – зазначив тренер.

«Я нещодавно прочитав вислів Йохана Кройфа: «Дуже багато людей, які критикують: погано грають, неправильна тактика, не готові фізично, немає командної гри. Набагато менше людей, які можуть підсказати, чому ми погано граємо. І зовсім мало людей, які можуть сказати, що саме треба зробити, аби вийти з цієї ситуації». Звичайно, ми думали, що ми не програємо «Ниві», зможемо зачепити очки. На жаль, припускаємося простих помилок. Я не знаю, як можна такі прості помилки робити. Якщо навіть такий досвідчений гравець, як Василь Пиняшко їх робить. М’яч відскакує то від Владислава Чушенка, то від Олександра Савошка. Важко на щось розраховувати», – розповів наставник «Ужгорода».

«Ми кожного тижня працюємо над всіма аспектами гри. І наче на тренуваннях непогано грають. Найбільше, що болить, це гра в атаці. У матчі проти «Ниви» ми практично не пробивали по воротах. Окрім тих епізодів, де могли претендувати на пенальті. Треба подивитися повтор, але мені здається, що суддя помилився. Я просив хлопців, щоб вони забили м’яч, щоб нам було що захищати. Але ми пропустили. Колега вдало зробив заміну: практично вдруге зустрівся з м’ячем Сергій Кисленко і відразу забив. І плюс другий м’яч у дев’ятку, який забив Андрій Зінь. Я би не сказав, що суперник мав очевидну перевагу. Старалися грати десь рівно. Проблема в тому, що у нас у групі атаки не були синхронних дій: окремо Микола Гайдучик, окремо Віктор Хомченко, окремо Василь Пиняшко, окремо Вадим Мердєєв. Після травми вийшов Сергій Машталір, від нього важко було щось очікувати», – розповів Богдан Блавацький.

«Якщо порівняти матч з «Нивою» у Кубку України і теперішній у чемпіонаті, то я думаю, що ми додали. Можливо, це тому що два основних гравців тернопільської команди Андрій Різник та Семен Вовченко не грали. Але ця команда збита й збалансована. Я попереджав своїх гравців, що «Нива» входить у трійку команд за бійцівськими якостями. І за швидкістю переходу з оборони в атаку. Є досвідчений Ігор Семенина, який направляє гру, є стовп Максим Демчук позаду. Є досвідчений воротар Максим Механів. Нам таких гравців поки що бракує. Команда формується», – розповів тренер.

«Ми вже стоїмо над прірвою. Я не хочу плакатися, президент клубу може прийняти будь-яке рішення, зокрема й звільнити. Але поки ми це тримаємо в руках, воно ще не розсипалось. Як воно буде далі – подивимось. Їдемо в Горішні Плавні, де зустрінемось з «Гірником-Спорт», далі приймаємо «Кремінь». Будемо розраховувати на очки у тих 6 матчах, які залишилися у першому колі. Повинні щось зачепити. Але для цього треба забивати. Або в захисті грати на нуль», – цитує Богдана Блавацького офіційний сайт ФК «Ужгород».

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини