33239
11:51 18.102021

У Сумах ФК «Ужгород» здобув сенсаційну перемогу

Спорт 5618

17 жовтня на сумському стадіоні «Ювілейний» відбувся поєдинок 14-го туру Першої ліги України з футболу «Альянсом» (Липова Долина) та «Ужгородом».

На цей матч закарпатці вирушали у статусі андердога. Наш суперник перебував на верхніх місцях турнірної таблиці й мав діючу 9-матчеву безпрограшну серію. Та ужгородці зуміли дати бій одній із кращих команд чемпіонату і здобули першу виїзну перемогу в другому за силою футбольному дивізіоні країни.

Вже на 14-й хв. зустрічі закарпатці повели в рахунку. Євген Неплях у власному штрафному майданчику сфолив на Вікторі Хомченку й арбітр призначив пенальті, яке в підсумку реалізував Віктор Ряшко. Минуло всього одинадцять хвилин й ужгородці подвоїли свою перевагу. Микола Гайдучик перехопив м’яч на чужій половині поля і помчав до воріт, на підступах до штрафного майданчика 9-й номер пробив, та голкіпер цей удар парирував, однак першим на добиванні опинився Віктор Хомченко і нападник уже не схибив (0:2).

Пройшло три хвилини і господарі поля скоротили відставання в рахунку. Олег Допілка не за правилами зупинив Миколу Агапова і Єгор Кевліч указав на «позначку». Богдан Шмигельський був точним і змінив рахунок на табло – 1:2.

У завершальній фазі першого тайму виникли ще два небезпечні моменти. У складі «Ужгорода» міг забити Віктор Ряшко (півзахисник гостро виконав штрафний удар), а в складі «Альянса» – Олександр Лучик (гравець команди-гостей бив із-за меж штрафної), проте в обох епізодах добре зіграли голкіпери (Ярослав Важинський та Михайло Готра відповідно).

Першу половину другого тайму господарі провалили. На 52-й хв. за грубий фол В’ячеслав Піднебенний отримав пряму червону картку й залишив «Альянс» у меншості, а на 64-й хв. Ян Осадчий зіграв рукою у своєму штрафному майданчику (удару по воротах завдавав Василь Пиняшко) й колектив із Сумщини вдруге був покараний 11-метровим ударом. До м’яча знову підійшов Віктор Ряшко й за мить закарпатець оформив дубль (1:3).

На 79-й хв. Валерій Рогозинський небезпечно пробивав здалеку, але Михайло Готра зумів перевести м’яч на кутовий. На 83-й хв. гостро атакував уже «Ужгород»: Вадим Мердєєв опинився на ударній позиції і спробував поцілити у дальній від себе кут воріт, але його підвела влучність.

За чотири хвилини до завершення основного часу зустрічі «Альянс» відродив інтригу, скоротивши відставання в рахунку – 2:3 (Ярослав Сидоренко з 15 метрів поцілив у стійку воріт, від якої м’яч влетів у ворота). Опісля господарі мчали вперед, сподіваючись відігратися, та всі їхні намагання виявилися марними. «Ужгород» відбився і святкував яскраву виїзну перемогу.

Тепер закарпатська команда має у своєму активі 9 очок (рівно стільки, як волочиський «Агробізнес», що йде п’ятнадцятим). Наступний поєдинок представник обласного центру Закарпаття зіграє 24 жовтня. На ужгородський стадіон «Авангард» завітає донецький «Олімпік» (гра розпочнеться о 15:30).

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах