33242
14:02 18.102021

«Минай» – «Десна»: з моментами, але без забитих м’ячів

Спорт 11872

17 жовтня головна футбольна команда Закарпаття – «Минай» – зіграла перший офіційний матч під керівництвом Ігоря Леонова. У рамках 11-го туру української Прем’єр-ліги минайці на своєму полі приймали чернігівську «Десну».

Із новим наставником закарпатська команда продемонструвала яскравий атакувальний футбол. Наші футболісти створили чимало гольових моментів і були близькими до перемоги, та у вирішальних моментах минайцям бракувало точності.

Тільки в першому таймі господарі поля створили чотири гольові епізоди. На 16-й хв. Дмитро Білоног, опинившись на куті штрафного майданчика, цілив у дальній від себе кут воріт, однак м’яч пролетів поруч зі стійкою. На 31-й хв. Олександр Петрусенко вивів Олега Вишневського віч-на-віч із голкіпером, але 77-й номер «Минаю» пробив неточно. Через дві хвилини після цього епізоду спочатку міг відзначитися Дмитро Білоног, та його удар із гострого кута парирував Ігор Литовка, а за мить Олег Вишневський на добиванні знову схибив.

Чернігівці до перерви також могли забивати. На 25-й хв. Денис Безбородько закинув м’яч у воротарський майданчик, де Пилип Будківський намагався у дотик переправити круглого у ворота, проте м’яч полетів не туди. А на 29-й хв. Денис Безбородько вирішив пробити сам, але його «постріл» із дальньої дистанції цілі не досяг.

Якщо стартова 15-хвилинка другої половини зустрічі пройшла без загострень, то у завершальні пів години зустрічі вболівальники, що завітали на ужгородський стадіон «Авангард», побачили ще п’ять гольових моментів.

На 61-й та 62-й хвилинах могла забивати «Десна»: спочатку з-за меж штрафного майданчика бив Владислав Калітвінцев (кіпер «Минаю» здійснив сейв), а за хвилину Владлен Юрченко поцілив у стійку воріт. Господарі відповіли на 66-й та 68-й хвилинах: у першому епізоді здалеку пробивав Олег Вишневський (з другої спроби воротар команди-суперника зафіксував м’яч), а в другому – Євген Селезньов, щойно з’явившись на полі, вирішив із-за меж карного майданчика з розвороту закинути м’яч за комір голкіперу, та «снаряд» у цьому моменті пролетів над поперечиною.

На 79-й хв. у зіркового футболіста «Минаю» виникла ще одна гольова нагода: Рустам Ахмедзаде з паралельної сторони штрафного майданчика віддав на Євгена Селезньова, якому залишалося переправити м’яч у незахищений кут воріт, однак 11-й номер поцілити у площину не зміг.

На цьому небезпечні моменти завершилися.

Загалом вийшла доволі рівна гра. Жодна з команд не заслуговувала на поразку. Однак було б логічніше побачити результативну нічию, оскільки обидва колективи награли на забиті м’ячі.

Минайці кладуть у свою скарбничку ще один заліковий бал і з сімома очками в активі піднімаються на тринадцяту сходинку турнірної таблиці.

«Минай» – «Десна» (Чернігів) – 0:0 (0:0)

«Минай»: Данило Кучер, Богдан Векляк, Міслав Матіч, Рустам Ахмедзаде, Олег Вишневський (Євген Селезньов 68), Олег Синьогуб, Михайло Месхі (Данило Книш 76), Ігор Гончар, Ельдар Кулієв (Олексій Хахльов 76), Олександр Петрусенко, Дмитро Білоног (Антон Байдал 68).

Головний тренер – Ігор Леонов.

«Десна»: Ігор Литовка, Олександр Сафронов, Сергій Болбат, Андрій Домбровський, Леван Арвеладзе (Євгеній Цимбалюк 90), Владислав Калітвінцев, Єгор Картушов, Денис Безбородько (Максим Дегтярьов 84), Пилип Будківський (Ілля Шевцов 84), Євген Селін, Владлен Юрченко (Тарас Завійський 73).

Головний тренер – Олександр Рябоконь.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах