33286
13:01 21.102021

Головний тренер ГК «Карпати-ШВСМ» (Ужгород) Віталій Уманець: «Будемо розвиватися»

Спорт 3795

Після минулорічної перемоги у Вищій лізі України з гандболу, цього сезону «Карпати-ШВСМ» дебютували в Суперлізі.

Старт можна назвати вдалим: у п`яти перших турах ужгородці мають дві перемоги – над «СКА-Львів» і «Портовиком», а також поразки від «ЦСКА-ШВСМ» і двох фаворитів – «Мотора» та «Одеси». Про виступи на новому рівні, зміни в складі та фінансове забезпечення клубу у коментарі прес-службі ФГУ розповів головний тренер «Карпат-ШВСМ» Віталій Уманець.

Про дебют в Суперлізі

«Ми звикаємо до нового рівня – до Суперліги. Перший рік для нас є пробним: адаптуємося, пробуємо свої сили, більшість суперників для нас невідомі. Будемо розвиватися і намагатися показувати більш високий клас».

Про перемогу над «СКА-Львів»

«Звичайно, успішно зіграти проти «СКА-Львів» – це принципово, це ж Західне дербі. Зі Львовом ми зустрічаємося частіше, ніж з іншими, граємо товариські матчі, тому ми знаємо їх стиль, вони знають наш. Тут вже клас і майстерність гравців грає роль. Хто краще підготувався, хто краще налаштувався на саму гру і більш холоднокровно до неї поставився».

Про перемогу над «Портовиком»

«Матч був дуже напружений, майже всю гру йшли м`яч в м`яч. А перемогли – характером, дотиснули, так би мовити».

Про поразку від «Одеси»

«Я сподівався на дещо кращий результат. Не так на перемогу, але на меншу різницю в голах. Але «Одеса» більш досвідчена команда, вони вже давно виступають в Суперлізі. Вони фізично сильніше, вище. І хлопці трошки перегоріли, бо грали вдома перед своїми вболівальниками. А коли схаменулися, вже було пізно».

Про цілі

«Гравці у нас залилишись ті ж самі, стиль той самий. Тільки треба додавати швидкість, якісь нові тактичні схеми. Суперники – невідомі. Спочатку ми познайомимося з ними, а потім вже будемо додавати якось в нашій майстерності, щоб показати кращий результат. Цей рік пробний. Наше завдання – забратися якомога вище. Буде 4-е місце або 5-е – немає різниці, але потрібно спробувати, на що ми здатні і зрозуміти, який рівень у суперників. Ну а далі – будемо дивитися, підлаштовуватися, шукати варіанти для перемоги».

Про зміни в складі в міжсезоння та новачків – Валієва та Іванова

«Ми дещо оновили склад. Деякі гравці завершили кар`єру через вік, травми або життєві ситуації. Трохи підсилилися: у нас є азербайджанський легіонер Салех Валієв. Він досить швидко адаптувався і колектив ним задоволений і як людиною, і гравцем. Він доросліше, досвідченіше, багато що може підказати, має більший авторитет, під час гри може скерувати команду на майданчику. З Румунії повернули ми нашого земляка – Артема Іванова. Також взяли кілька молодих гравців з Волині. Потроху розвиваємося».

Про фінансове забезпечення команди

«Завжди хочеться кращого, але для існування вистачає. Держава допомагає, чим може».

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах