33333
12:21 25.102021

«Рух» та «Минай» розійшлися з миром

Спорт 4878

У неділю, 24 жовтня, на «Арені Львів» відбувся поєдинок 12-го туру Прем’єр-ліги України з футболу між львівським «Рухом» та «Минаєм».

Це була п’ята зустріч «Руху» та «Минаю» в офіційних іграх. У чотирьох попередніх двобоях двічі перемагали львів’яни та стільки ж разів була зафіксована нічия. У першій половині сезону 2021/22 ці команди ведуть боротьбу за «виживання», тож кожне очко для них на вагу золота.

Якщо гості на цей матч виходили у бойовому складі, то господарі через нещодавній спалах коронавірусу не дорахувалися кількох гравців основного складу. Попри це, гра вийшла доволі рівною і тримала в напрузі всі 90 хвилин.

У стартовій 15-хвилинці команди обмінялися небезпечними моментами. Якщо господарі свою нагоду не реалізували (Юрій Климчук на куті штрафного майданчика обіграв захисника і закручував м’яч у дальній від себе кут воріт, однак удар у 7-го номера вийшов неточним), то гості одразу ж забили (Олег Синьогуб виконав навісну передачу в штрафний майданчик львів’ян, де Рустам Ахмедзаде головою переправив м’яч у сітку воріт).

Більше гострих епізодів у першій половині зустрічі не виникало, тож на перерву команди відправилися за мінімальної переваги «Минаю» (0:1).

Тільки-но розпочався другий тайм, як Данило Кучер був вимушений виймати м’яч із власної сітки воріт (Альваренга задав несильного удару з-за меж штрафного майданчика, та кіпер гостей невдало зіграв у цьому епізоді й пропустив «снаряд» під руками). Пропущений м’яч не зламав команду Ігоря Леонова і на 67-й хв. вона вдруге вийшла вперед (Євген Селезньов вивів Дмитра Білонога віч-на-віч із голкіпером і 9-й номер забив дебютний гол за закарпатську команду). Та втримати переможний результат минайцям не вдалося (на 72-й хв. Юрій Климчук пробив здалеку і м’яч рикошетом від голови Богдана Векляка влетів у ворота).

Вже в компенсований арбітром час представники Срібної землі намагалися вирвати перемогу, та нашим футболістам забракло точності (у першому епізоді з гострого кута бив Едвард Кобак, а в другому – злету завдавав удару Євген Селезньов).

У підсумку поєдинок завершився внічию – 2:2. Здобутий заліковий бал дозволив команді Ігоря Леонова покинути зону вильоту (тепер наша команда займає 12-те місце у турнірній таблиці). Далі у закарпатців виїзна гра з «Дніпром-1» (поєдинок 13-го туру УПЛ відбудеться 1 листопада на «Дніпро-Арені» і розпочнеться о 17.00).

«Рух» (Львів) – «Минай» – 2:2 (0:1)

Голи: Альваренга 48, Юрій Климчук 72 – Рустам Ахмедзаде 13, Дмитро Білоног, 67.

«Рух»: Олександр Бандура, Бренер Таллес, Олексій Сич, Роман Карасюк, Мілош Стаменковіч, Юрій Климчук (Орест Кузик 87), Тафарі Осазе Де Розаріо (Данііл Кондраков 46), Остап Притула, Ярослав Мартинюк, Альваренга (Василь Руніч 59), Ростислав Лях (Мар’ян Мисик 27).

Головний тренер – Леонід Кучук.

«Минай»: Данило Кучер, Богдан Векляк, Міслав Матіч, Рустам Ахмедзаде (Данило Книш 71), Олег Вишневський (Євген Селезньов 50), Олег Синьогуб, Михайло Месхі (Олексій Хахльов 87), Ігор Гончар, Ельдар Кулієв, Олександр Петрусенко, Дмитро Білоног (Едвард Кобак 87).

Головний тренер – Ігор Леонов.

Результати інших матчів 12-го туру:

«Десна» (Чернігів) – «Олександрія» – 1:1,

«Металіст 1925» (Харків) – «Інгулець» (Петрове) – 4:0,

«Верес» (Рівне) – «Маріуполь» – 2:0,

«Ворскла» (Полтава) – «Шахтар» (Донецьк) – 0:2,

«Чорноморець» (Одеса) – «Львів» – 1:1,

«Рух» (Львів) – «Минай» – 2:2,

«Динамо» (Київ) – «Дніпро-1» – 2:0,

«Зоря» (Луганськ) – «Колос» (Ковалівка) – 1:0.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах