33414
14:09 1.112021

БК «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» виборов першу перемогу в сезоні

Спорт 5713

Минулого вікенду, 30–31 жовтня, відбулися поєдинки 3-го туру Першої ліги України з баскетболу сезону 2021/22. Головна баскетбольна команда Закарпаття поїхала до Вінниці, де на неї чекав лідер групи №4 (Поділля) – БК «Вінницькі зубри».

Початок сезону  вінничани та ужгородці провели по-різному: якщо перші у двох стартових турах вибороли чотири перемоги, то другі – зазнали чотирьох поразок. Фаворитом протистояння «Вінницькі зубри» – «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» були господарі майданчика, проте закарпатці зуміли нав’язати  боротьбу й навіть здобули прем’єрну перемогу.

«Вінницькі зубри» – «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» – 80:53

У суботній грі в ужгородців виходило не все. Наші баскетболісти продемонстрували низьку результативність і доволі часто дозволяли супернику доводити атаки до логічного завершення. Уже після стартової чверті «Вінницькі зубри» володіли перевагою у 8 очок (18:10), а перед великою перервою гандикап господарів сягнув 12 пунктів (36:24). На досягнутому вінничани не зупинилися і в другій половині поєдинку продовжили нарощувати свою перевагу. Перед четвертою чвертю рахунок становив 61:33, а на момент фінальної сирени – 80:53.

Результативними кидками у складі ужгородської команди відзначилися Валентин Рипкович (15 очок), Олександр Варга (11), Ярослав Терів (6), Валентин-Крістіан Вішкольц (5), Владислав Плешаков (5), Максим Андреянов (4), Федір Варга (3), Єгор Казінцев (2) і Дмитро Піскор (2).

«Вінницькі зубри» – «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» – 69:73

Повторна зустріч вінничан та ужгородців мала інший сценарій. Закарпатський колектив зробив правильні висновки з першої гри і в другому матчі на рівних діяв з лідером групи.

У першій 10-хвилинці на майданчику точилася напружена та безкомпромісна боротьба, а лідер у рахунку змінювався 8 разів. І все ж переможцями стартової чверті виявилися господарі (рахунок на табло – 24:18). У середині другої 10-хвилинки гості вирівняли становище (27:27), однак перед великою перервою наша команда знову відпустили свого суперника на відстань 12 очок (40:28).

Здавалося, що гості вже не відіграються й господарі впевнено доведуть справу до чергової перемоги, та представники Срібної землі в другій половині зустрічі продемонстрували свої найкращі якості й переломили хід протистояння на свою користь.

Більша половина третьої чверті пішла на те, аби наздогнати вінничан, а от наприкінці цієї частини гри закарпатці вийшли вперед (50:51). Заключна 10-хвилинка була напруженою, видовищною та інтригуючою. Ім’я переможця стало відоме тільки на останній хвилині гри. У підсумку команда Олександра Зубковського здобула вольову дебютну перемогу (69:73) і в хорошому настрої готуватиметься до наступних матчів.

Вагомий внесок у звитягу своєї команди зробили Олександр Варга (35 очок), Валентин Рипкович (13), Ярослав Терів (9), Дмитро Піскор (6), Максим Андреянов (5) і Федір Варга (5).

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах