33433
13:11 2.112021

«Дніпро-1» упевнено переміг «Минай

Спорт 5724

У 13-му турі української Прем’єр-ліги з футболу команда з Ужгородщини на виїзді протистояла претенденту на єврокубки – «Дніпру-1». Гра відбулася в понеділок, 1 листопада, на «Дніпро Арені».

Фото: СК «Дніпро-1»

Господарі поля зі стартового свистка взяли м’яч під свій контроль і активно йшли вперед. Уже на 9-й хв. зустрічі Олексій Гуцуляк здалеку завдав прицільного удару, з яким Данило Кучер упоратися не зміг. Минуло всього п’ять хвилин, і кіпер минайців був змушений удруге виймати м’яч із сітки воріт (цього разу результативного удару головою завдав Артем Довбик).

В обох епізодах голкіпер міг урятувати свою команду від пропущених голів, та зробити це йому не вдалося. Реакція Ігоря Леонова була швидкою: на 20-й хв. у складі «Минаю» відбулася заміна воротаря, що у футболі побачиш нечасто (замість Данила Кучера на поле вийшов Герман Пеньков).

10 хвилин – саме стільки 94-й номер «Минаю» протримав свої ворота неушкодженими. На 30-й хв. Олександр Піхальонок ударом з-за меж штрафного майданчика зробив рахунок 3:0. Ще до перерви автор третього результативного удару міг оформити дубль, та з хорошої ударної позиції Олександр схибив.

Перший небезпечний момент закарпатці створили на 50-й хв.: Ельдар Кулієв навісив у штрафний майданчик, де Євген Селезньов головою бив по воротах, але голкіпер перевів м’яч на кутовий. Через дві хвилини біля воріт Валентина-Олександра Кожокару виник другий і останній гострий епізод (Дмитро Білоног завдавав удару з гострого кута, але переграти голкіпера йому не вдалося).

У завершальній частині гри небезпечно було лише біля воріт «Минаю». На 57-й хв. Артем Довбик не реалізував вихід віч-на-віч з голкіпером (нападник пробив мимо воріт), а на 63-й – Герман Пеньков відбив удар Нельсона головою. Якщо на 87-й хв. Назарій Русин не влучив у дальній від себе кут воріт, то на 89-й – головою результативно замкнув подачу Микити Кравченка (4:0). Уже в компенсований арбітром час Білл міг збільшити перевагу своєї команди, та його удар з розвороту виявився неточним.

Поразка від дніпрян та вдалі матчів конкурентів посунули закарпатців на 14-ту сходинку турнірної таблиці. Виправити своє становище «Минай» матиме нагоду найближчої суботи, 6 листопада. Колектив Ігоря Леонова на ужгородському стадіоні «Авангард» прийме аутсайдера УПЛ – «Маріуполь» (початок гри о 14.00).

«Дніпро-1» (Дніпро) – «Минай» – 4:0 (3:0)

Голи: Олексій Гуцуляк 9, Артем Довбик 14, Олександр Піхальонок 30, Назарій Русин 89.

«Дніпро-1»: Валентин-Олександр Кожокару, Микита Кравченко, Нельсон, Олександр Сваток, Владислав Дубінчак, Арсеній Батагов (Ді Франко 64), Олександр Піхальонок, Олексій Гуцуляк (Маріо Чуже 64), Невен Джурасек (Ігор Когут 75), Олександр Назаренко (Білл 64), Артем Довбик (Назарій Русин 84).

Головний тренер – Ігор Йовічевіч.

«Минай»: Данило Кучер (Герман Пеньков 20), Богдан Векляк, Міслав Матіч, Данило Книш (Сергій Мякушко 67), Олег Вишневський (Євген Селезньов 41), Олег Синьогуб, Михайло Месхі (Олексій Хахльов 41), Ігор Гончар, Ельдар Кулієв (Антон Байдал 67), Олександр Петрусенко, Дмитро Білоног.

Головний тренер – Ігор Леонов.

Результати інших матчів 13-го туру:

«Маріуполь» – «Динамо» (Київ) – 2:3,

«Шахтар» (Донецьк) – «Десна» (Чернігів) – 4:1,

«Інгулець» (Петрове) – «Верес» (Рівне) – 0:0,

«Колос» (Ковалівка) – «Львів» – 0:1,

«Рух» (Львів) – «Олександрія» – 0:0,

«Металіст 1925» (Харків) – «Зоря» (Луганськ) – 1:6,

«Ворскла» (Полтава) – «Чорноморець» (Одеса) – 0:0.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах