33493
16:13 8.112021

На своєму полі минайці поступилися маріупольцям

Спорт 4175

У суботу, 6 листопада, на ужгородському стадіоні «Авангард» відбувся матч 14-го туру української Прем’єр-ліги з футболу між «Минаєм» та «Маріуполем».

Закарпатці та азовці перебувають унизу турнірної таблиці. Нинішні місця не влаштовують ні одних, ні других, тож вони прагнуть якомога швидше виправити своє невтішне становище і вибратися із зони вильоту. Напередодні цього матчу команди мали тривалі безвиграшні серії: колектив Ігоря Леонова востаннє перемагав 31 липня, а підопічні Остапа Маркевича не відчували смак перемоги з 12 вересня.

У першій половині гри більше атакували господарі, та втілити свої намагання в забиті м’ячі їм не вдалося. Єдиний гострий епізод біля воріт «Маріуполя» був створений на 18-й хв.: Сергій Мякушко віддав якісну передачу на Ельдара Кулієва, але 7-й номер «Минаю» виявився неточним (м’яч після його удару зачепив оборонця і пролетів мимо цілі). Гості відповіли через 8 хвилин, коли Богдан В’юнник замикав гостру передачу партнера, проте нападник «Маріуполя» в цьому епізоді поцілив у поперечину.

А під ендшпіль першого тайму вболівальники, що зібралися на «Авангарді», побачили перше взяття воріт. На жаль, не у виконанні своєї улюбленої команди. Дмитро Топалов з лівого флангу перевів м’яч на дальню стійку, де Олексій Кащук завдав результативного удару по воротах Германа Пенькова.

На початку другої 45-хвилинки у ворота закарпатської команди мали призначити 11-метровий удар за гру рукою Міслава Матіча на штрафному майданчику, проте Анастасія Романюк угледіла порушення правил за межами карної зони, тож призначила тільки штрафний удар, з якого маріупольці нічого не змогли витиснути. На 56-й хв. Олег Очеретько міг подвоїти перевагу своєї команди, але під час добивання влучив у оборонця команди-суперника. А вже через 18 хвилин 8-й номер залишив свою команду в меншості через грубе порушення правил у центрі поля.

На 77-й хв. у минайців виникла найреальніша нагода для взяття воріт. Колишній гравець «Минаю», а нині захисник «Маріуполя» – Петро Стасюк – зіграв рукою у власному штрафному майданчику, тож арбітриня вказала на «позначку». Проте реалізувати пенальті Ігорю Гончару не вдалося (Микита Турбаєвський узяв удар 33-го номера).

Закарпатцям не не вдалося скористатися чисельною більшістю, а на 81-й хв. вони ще й пропустили вдруге: Олексій Кащук скористався помилкою Міслава Матіча і перехопив м’яч, далі маріуполець вийшов один на один з голкіпером, переграв його й поцілив у сітку воріт (0:2).

«Минай» не зумів здійснити фінальний штурм і завершив гру з нулем у графі «забиті м’ячі». Пощастило, що наприкінці матчу гостям не вдалося реалізувати два небезпечні моменти, коли ударів завдавали Дмитро Мишньов і Петро Стасюк (у першому епізоді господарів урятував голкіпер, а в другому – м’яч пролетів повз ворота).

Домашня поразка 0:2 від останньої команди чемпіонату погіршила становище закарпатців у турнірній таблиці (тепер наша команда передостання й випереджає «Маріуполь» усього на один заліковий бал). Після матчів 14-го туру УПЛ іде на двотижневу паузу через матчі національних збірних. У Ігоря Леонова і його підопічних буде достатньо часу, щоб провести роботу над помилками й підготуватися до наступних матчів. А далі в минайців три домашні поєдинки поспіль: проти «Інгульця» (21 листопада), «Колоса» (24 листопада) та «Динамо» (27 листопада).

«Минай» – «Маріуполь» – 0:2 (0:1)

Голи: Олексій Кащук 45, 81.

«Минай»: Герман Пеньков, Олег Горін, Міслав Матіч, Сергій Мякушко (Сіака Баґайоко 65), Олег Вишневський (Рустам Ахмедзаде 54), Олег Синьогуб, Михайло Месхі (Данило Книш 54), Ігор Гончар, Ельдар Кулієв, Олександр Петрусенко, Дмитро Білоног (Богдан Коваленко 79).

Головний тренер – Ігор Леонов.

«Маріуполь»: Микита Турбаєвський, Олександр Драмбаєв (Петар Босанчич 70), Марк Мампассі, Кирило Меліченко, Петро Стасюк, Микита Петерман (Денис Шостак 60), Дмитро Мишньов, Олег Очеретько, Дмитро Топалов, Олексій Кащук, Богдан В’юнник (Денис Світюха 70).

Головний тренер – Остап Маркевич.

Результати інших поєдинків 14-го туру:

«Олександрія» – «Металіст 1925» (Харків) – 2:0,

«Динамо» (Київ) – «Ворскла» (Полтава) – 1:2,

«Чорноморець» (Одеса) – «Рух» (Львів) – 4:3,

«Інгулець» (Петрове) – «Дніпро-1» – 0:1,

«Колос» (Ковалівка) – «Шахтар» (Донецьк) – 1:3,

«Зоря» (Луганськ) – «Верес» (Рівне) – 3:0,

«Львів» – «Десна» (Чернігів) – 0:2.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах