33702
15:26 23.112021

ФК «Ужгород» покидає дно турнірної таблиці

Спорт 4737

20 листопада на ужгородському стадіоні «Авангард» відбувся поєдинок 19-го туру Першої ліги України з футболу між «Ужгородом» та луцькою «Волинню».

В останній домашній грі 2021 року команда Богдана Блавацького прагнула тільки перемоги. Господарі поля викладалися на максимум задля позитивного результату і в підсумку були за це винагороджені.

Перша половина першого тайму була видовищнішою, аніж друга. На 4-й хв. лучани створили перший небезпечний епізод у грі. І тільки сейв Михайла Готри врятував нашу команду від пропущеного гола зі стандарту (прицільного удару завдавав Іван Цюпа). Ужгородці відповіли на 16-й хв. дальнім ударом Сергія Машталіра, однак м’яч у цьому епізоді пролетів повз ворота. А найгостріший момент у першому таймі виник на 19-й хв.: Віктор Ряшко закинув м’яч у карний майданчик «Волині» на Віктора Хомченка, який з близької відстані бив по воротах і влучив у поперечину.

Активніше другий тайм розпочали гості. Протягом перших чотирьох хвилин лучани створили два небезпечні моменти, але удари Сіаваша Хагназарі з-за меж штрафного майданчика та Артура Рябова з гострого кута виявилися неточними. А на 55-й хв. відбувся ключовий епізод: Василь Пиняшко віддав на Віктора Хомченка, який відправив м’яч у дальній від себе кут воріт і вивів «Ужгород» уперед (0:1).

Після забитого гола закарпатці діяли по рахунку, здебільшого обороняючись. Волинянам ніяк не вдавалося довести свої атаки до логічного завершення. Найближчим до взяття воріт був Артур Рябов, але його дальній удар цілі не досяг. А в закарпатській команді на останніх хвилинах відзначитися міг Вадим Мердєєв, та переграти голкіпера в ближньому бою 11-му номеру не вдалося.

Ця перемога дозволила «Ужгороду» покинути останню сходинку турнірної таблиці. Із 15 очками в активі закарпатці йдуть на 15-му місці турнірної таблиці. Від рятівної, 11-ї, сходинки, нас відділяє 7 очок.

Наступний поєдинок представники Срібної землі зіграють 28 листопада на виїзді проти «ВПК-Агро» (Шевченківка).

«Ужгород» – «Волинь» (Луцьк) – 1:0 (0:0)

Гол: Віктор Хомченко, 55.

«Ужгород»: Михайло Готра, Олександр Савошко, Олег Допілка, Дмитро Сартіна, Владислав Чушенко, Олександр Аксьонов, Віктор Ряшко, Сергій Машталір (Вадим Мердєєв 81), Василь Пиняшко, Микола Гайдучик (Ілля Корнєв 90), Віктор Хомченко (Владислав Шкіндер 75).

В.о. головного тренера – Богдан Блавацький.

«Волинь»: Віталій Неділько, Максим Войтіховський, Максим Сасовський, Богдан Кобзар (Олександр Чернов 34), Іван Цюпа, Олександр Кучеренко, Артур Рябов (Микола Миронюк 86), Олександр Климець, Андрій Ляшенко (Олександр Чепелюк 67), Сіаваш Хагназарі (Назарій Богомаз 78), Станіслав Кристін (Денис Теслюк 46).

Головний тренер – Альберт Шахов.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах