33831
13:52 6.122021

БК «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» виборов перемогу в рідних стінах

Спорт 6677

4–5 грудня в Першій лізі України з баскетболу відбулися поєдинки 6-го туру. Головна баскетбольна команда Закарпаття приймала принципового суперника – БК «Калуш-ПНУ».

Ужгородці та калушани добре знайомі одні одним, оскільки кожного сезону проводять між собою по декілька ігор. Здебільшого матчі за їхньою участю проходять у цікавій конкурентній боротьбі й тримають у напрузі до останніх хвилин. Так було й цього разу.

Перша гра. «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» – БК «Калуш-ПНУ» – 60:74

Стартова 10-хвилинка проходила за рівної боротьби й завершилася мінімальною перевагою гостей з рахунком 17:18. У другій чверті калушани значно додали і відірвалися від суперника на відстань 16 очок (25:41).

У третій частині зустрічі «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» трохи скоротив відставання (43:56), а за три хвилини до завершення матчу розрив між командами становив усього три пункти (60:63). На жаль, на більше наших баскетболістів не вистачило, і «Калуш-ПНУ» зберіг лідерство (підсумковий рахунок зустрічі – 60:74).

Результативними діями у складі господарів відзначилися Олександр Варга (15 очок), Валентин Рипкович (15), Артем Пустовіт (9), Федір Варга (8), Андрій Попадинець (6), Владислав Плешаков (3), Ярослав Терів (2) та Олександр Коваленко (2).

Друга гра. «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» – БК «Калуш-ПНУ» – 78:69

На початку недільного матчу краще грали гості. Вони були влучнішими в нападі й збалансованіше діяли в обороні. Перша чверть завершилася з рахунком 15:23. У ході наступної частини гри колектив Олега Пелеха збільшив свою перевагу до 15 пунктів (26:41), але втримати її не зміг. Перед великою перервою представники Срібної землі підібралися до суперника впритул (39:41).

Третю чверть наша команда провела не найкращим чином і знову відпустила суперника на 6 пунктів (57:63). Однак у заключній частині гри закарпатці виявили характер і переломили хід зустрічі на свою користь. Фінальний рахунок матчу – 78:69.

Вагомий внесок у звитягу своєї команди зробили Федір Варга (21 очко), Олександр Варга (14), Максим Андреянов (13), Артем Пустовіт (10), Андрій Попадинець (9), Валентин Рипкович (5), Ярослав Терів (3) і Владислав Плешаков (3).

Зазначимо, що перемога над калушанами стала для команди Олександра Зубковського другою в сезоні та першою перед рідними вболівальниками. На жаль, покинути останню сходинку турнірної таблиці закарпатцям не вдалося, однак вони зрівнялися за очками з «КФВ-Говерла-2» (Івано-Франківськ), яка йде 6-ю (в обох колективів по 12 пунктів).

Наступні матчі закарпатський БК зіграє 11–12 грудня на виїзді проти «Тернополя-2 ЗУНУ», що розташувався на 5-й сходинці (13 залікових балів).

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах