34080
13:43 27.122021

Виїзні протистояння закарпатських гандболістів успіхом не увінчалися

Спорт 6494

Минулий тиждень був насиченим для ГК «Карпати-ШВСМ» (Ужгород). Закарпатські гандболісти протягом двох днів зіграли два поєдинки.

22 грудня в рамках 14-го туру української чоловічої Суперліги колектив Віталія Уманця зустрічався з «Академією гандболу» (Запоріжжя, Луганська обл.), а 23 грудня відбувся перенесений матч 9-го туру між «Донбасом» (Донецька обл.) та «Карпатами-ШВСМ» (Ужгород).

Двобій з «Академією гандболу»

У стартові 10 хвилин поєдинку «карпатівці» на рівних протистояли господарям і деякий час навіть лідирували в рахунку. Та в середині першої половини зустрічі «Академія гандболу» додала й відірвалася на відстань 6 м’ячів. Саме такий відрив і зберігся до завершення першого тайму. На перерву команди пішли за рахунку 20:14.

Закарпатці сподівалися, що в другій частині поєдинку зуміють зібратися й повернути інтригу, та суперник діяв надійно і не дозволяв «карпатівцям» підібратися на близьку відстань. У підсумку гра завершилася з 10-очковою перевагою «Академії гандболу» (37:27).

Відзначимо, що майже половину м’ячів закарпатського ГК закинув Ярослав Котюк (на рахунку 4-го номера 12 точних кидків). Також результативними діями відзначилися Ярослав Феєр (4), Павло Савицький (4), Нікіта Семидоцький (3), Станіслав Кириленко (2), Костянтин Красюн (1) та Олександр Польогкий (1).

Гра з «Донбасом»

Наступного дня після протистояння з «Академією гандболу» на наших гандболістів чекав ще один виїзний поєдинок. Суперником стала одна з найкращих команд України – «Донбас».

Донеччани, які йдуть другими в чемпіонаті, були фаворитами протистояння з новачком Суперліги. Наразі закарпатці ще не готові на рівних протидіяти командам з топ-3.

Господарі майданчика за багатьма показниками переважали гостей і впевнено йшли до своєї мети. Уже за підсумками першої половини зустрічі перевага «Донбасу» становила 9 м’ячів (22:13). На цьому лідер не зупинився і в другому таймі продовжував нарощувати гандикап. У підсумку донеччани святкували переконливу перемогу з рахунком 45:26.

Точними кидками у складі закарпатського ГК відзначилися Ярослав Котюк (10 м’ячів), Ярослав Феєр (5), Павло Савицький (4), Станіслав Кириленко (2), Нікіта Семидоцький (2), Олександр Польогкий (2) і Костянтин Красюн (1).

Як бачите, в обох протистояннях найрезультативнішим у нашій команді був Ярослав Котюк. До речі, він іде на другому місці в списку найкращих бомбардирів Суперліги: в 11 поєдинках йому вдалося закинути 106 м’ячів.

До завершення першого етапу чемпіонату «Карпатам» залишилося провести три поєдинки. Незалежно від їх результатів ужгородці потраплять до групи Б, яка боротиметься за 5–8-ме місця.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини