34101
13:52 3.012022

В Ужгороді відбувся традиційний Новорічний турнір з фехтування

Спорт 5822

27 та 28 грудня на доріжки спорткомплексу «Юність» вийшли шпажисти та шпажистки, які боролися на традиційному Новорічному турнірі з фехтування на призи Діда Морозу. Цього разу до участі заявилися понад 150 спортсменів з п’яти областей України.

У перший день змагалися найменші спортсмени. Так, серед юнаків 2011 р.н. і мол. перемогу святкував Ілля Барсуков із Ужгорода, другий киянин Святослав Шевченко, третю сходинку розділили ужгородці Максим Дурда та Віталій Малюк.

Шпажистка із Хмельницького Марія Прозоровська перемогла у наймолодшій категорії дівчат, другою фінішувала Уляна Таран з Києва, а бронза у Лариси Богдан та Богдани Бокоч з Ужгорода.

У категорії хлопців 2009-2010 р.н. народження переміг Артур Михайлюков зі Львова, срібло в Іллі Барсукова з Ужгорода, а бронзу поділили ужгородці Микола Гумен та Михайло Мацур.

Серед дівчат цього віку золото забрала Маргарита Ангарська з Києва, на другій сходинці ужгородка Поліна Васильченко, треті – Ксенія Васильченко та Поліна Варфоломеєва (обидві – Ужгород).

Ужгородець Мирон Дурневич переміг серед юнаків 2007-2008 р.н., другим тут став киянин Владислав Штангеєв, а бронза у Гліба Безумова та Максима Ковальчука зі Львова.

Ужгородка Дарія Сегедій виборола золото такої вікової групи серед дівчат, срібло у киянки Маргарити Ангарської, на третьому місці Ганна Буц та Поліна Васильченко з Ужгорода.

У другий день змагалися кадети. Так серед хлопців найсильнішим виявився Антон Горецький із Ужгорода, другий Кирил Духота із Тернополя, а треті – ужгородці Станіслав Присяжний та Мирон Дурневич. Серед кадеток золото завоювала Устіна Огон з Хмельницького, срібло у Анастасії Голич з Ужгорода, бронза – у Юлії Фатули та Ксенії Куштан.

Завершували програму змагань дорослі фехтувальники. Так, Артем Матевосов виграв чоловічу категорію, другим фінішував Антон Горецький, бронзові нагороди у Андрія Кузьми та Павла Гумена. Олександра Лазаренко має золото серед шпажисток. Срібло в Олени Синиці, а третю сходинку поділили Анастасія Блохіна та Марія Кривонос. Тут усі спортсмени та спортсменки із Ужгорода.

Учасників нагородили солодкими подарунками, призери та переможці отримали пам’ятні медалі та кубки.

Олександра АРТЮХІНА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах