34104
12:11 5.012022

Топ-10 досягнень «Минаю» в 2021 році

Спорт 3112

2021 рік в житті закарпатського клубу був насичений. Давайте згадувати топ-10 найкращих подій минулого року.

Залишилися в УПЛ

На жаль, виконати основне завдання команда в сезоні 2020/2021 не змогла. Не вистачило зовсім трохи. Проте «Минай» залишився в УПЛ і отримав новий шанс. І минайці не просто залишилися, а гідно продовжують боротьбу в еліті українського футболу. Вже у новому сезоні «Минай» набрав більше очок, ніж за другу половину минулого. Віримо, в наступному буде ще більше.

Здобули нові перемоги

У 2021 році закарпатці вперше обіграли ще існуючий тоді донецький «Олімпік» та чернігівську «Десну» (минулий сезон), знову виграли в «Олександрії». Протягом 2021-го року ми в ще 9 матчах з клубами УПЛ здобули нічиї. Це нове досягнення для молодого клубу. Здобули б більше, якби не тотальне невезіння в деяких останніх матчах…

Нічия із «Шахтарем»

Так, це лише один матч і лише 1 очко у турнірній таблиці. Але те, що зробила команда на полі заповненого «Авангарду» 29 серпня увійде в історію клубу. Це не проста нічия із учасником групового етапу Ліги чемпіонів. Це день, коли «минайці» усвідомили, що можуть грати на рівних з будь-якою командою України. І це перший випадок, коли ми здобули очки в матчі з грандом українського футболу. Міг увійти в історію і день 27 листопада, але трохи не вистачило…

Омолодження команди

Другий сезон в УПЛ закарпатський клуб розпочав із суттєвого омолодження складу. Якщо раніше кістяк клубу складали футболісти від 28-29 років, то зараз у нас одна з наймолодших команд вищого дивізіону. І кістяк нинішніх минайців складають хлопці не старше 25. І це радує не тільки закарпатських вболівальників, а й всієї України, адже Петрусенко, Горін, Кулієв, Байдал, Хахльов, Месхі, Книш – це майбутнє нашого футболу.

Перший трансфер

Так, були і раніше переходи минайців у склади інших клубів, сильніших рівнем. Але перехід Рустама Ахмедзаде у склад азербайджанського «Карабаху» – це перший повноцінний трансфер в історії клубу. А ще перший перехід у закордонний клуб, який і зараз гратиме у єврокубках. Будемо сумувати за Русом, але бажаємо йому удачі на новому рівні.

Минайці в збірних

В цьому році гравці «Минаю» нарешті дебютували у національних збірних. В минулому сезоні Анатолій Нурієв вперше зіграв за збірну Азербайджану. Пізніше це повторив Рустам Ахмедзаде. Також Сіяка Багайоко грав за Малі. А ще вперше гравця нашого клубу запросили у молодіжну збірну України – такої честі удостоївся Олег Горін. Ще у резерві молодіжки тепер Кулієв. Сподіваємося, скоро таких гравців побільшає.

Перемога в Першій лізі ДЮФЛ

Одним з найбільших досягнень «Минай» став виступ команд Академії в ДЮФЛ України. В минулому сезоні колективи від U-14 до U-17 стали кращими у своїй зоні в Першій лізі. І здобули право грати у Вищій. А там, до речі, демонструють чудові результати! Вже в дебютному сезоні минайці у загальному клубному заліку йдуть на перерву на 3 місці, випереджаючи навіть ужгородський СДЮШОР.

Перемога U-15

А команда U-15 (зараз вони вже U-16) під керівництвом Рудольфа Балажинця не тільки виграла свою групу в сезоні 2020/2021, а й стала чемпіоном Першої ліги у своєму віці, видавши феноменальну серію з 23 поспіль перемог! Це історичне досягнення не тільки клубу, а й всього Закарпаття! Це дійсно «золота» команда. Тепер вона бореться у Вищій лізі і йде на перерву лідером своєї підгрупи.

Здобутки ДЮСШ

Традиційно, радують успіхи нашої Дитячо-юнацької школи «Минаю». Зараз там займаються близько 200 дітей від 2007 до 2017 року народження. І не просто займаються, а вже змалку здобувають Кубки та трофеї. Вихованці ДЮСШ в цьому році вигравали призові місця як на всеукраїнських змаганнях (Кубок Буковеля, «Carpathia cup», турнір пам’яті М. Михайлини, В. Югаса), так і за кордоном (змагання в Болгарії, Угорщині). Хлопці під керівництвом молодих та сучасних тренерів постійно прогресують та отримують футбольний досвід, необхідний у майбутньому.

Вболівальники

Цей рік ознаменувався і тим, що нарешті матчі «Минаю» змогли відвідувати вболівальники. Ви, знаєте, за вашої підтримки «Минай» завжди грає краще. І «Шахтар», «Динамо», «Колос», «Олександрія», «Чорноморець» та інші команди відчули це сповна. Тільки на грі з «Шахтарем» був встановлений рекорд відвідуваності у історії молодого клубу! І ми ще раз повторюємо – те, що ви з нами – це найважливіше досягнення! Адже граємо для вас! ФК «Минай» від усього серця щиро дякує вам, наші вболівальники, за те, що ви провели цей рік разом з нами! І ми будемо безмежно вдячні, якщо і наступний ви будете разом з нами. Віримо, що в 2022-му на всіх нас чекають нові перемоги та здобутки, повідомляє офіційний сайт ФК «Минай».

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи
19:16
Закарпатський молитовний сніданок: за Україну і її захисників
19:06
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Всі новини