34764
17:42 1.042022

Прорив Калініної, фіаско Світоліної та виступи інших наших тенісисток

Спорт 12943

У другій половині березня у США стартував престижний тенісний турнір – Miami Open 2022. Захопливі протистояння тривали до початку квітня.

У жіночих змаганнях Україна мала солідне представництво. Нам було за кого вболівати як у кваліфікації, так і в основній сітці змагань.

У відбірковому етапі виступили четверо наших спортсменок. На жаль, троє з них вилетіли вже в стартовому раунді. Катеріна Завацька поступилася канадійці Ребецці Маріно (3:6, 2:6), Дарія Снігур – француженці Армоні Тан (3:6, 2:6), а Даяна Ястремська – американці Керолайн Доулхайд (за рахунку 3:6, 0:3 українка знялася з матчу). А ось Леся Цуренко святкувала перемогу: їй удалося здолати американку Клер Лю – 6:4, 7:5.

У другому кваліфікаційному раунді Леся Цуренко поступилася Вірі Звонарьовій (6:3, 4:6, 2:6). Та попри поразку, українська тенісистка зуміла пробитися до основної сітки, як «lucky looser».

З 1/64 фіналу стартували Марта Костюк та Ангеліна Калініна. Перша здобула вольову перемогу над бельгійкою Алісон ван Ейтванк (4:6, 6:2, 6:1), а друга – здолала грузинку Єкатеріне Горгодзе (6:2, 3:6, 6:3).

До двох вищезазначених спортсменок в 1/32 фіналу приєдналися Еліна Світоліна та Леся Цуренко. Але ні одній, ні іншій подолати цей бар’єр не вдалося. Леся Цуренко зазнала поразки в протистоянні з представницею Казахстана – Юлією Путінцевою (рахунок зустрічі – 3:6, 6:4, 5:7), а перша ракетка України, Еліна Світоліна, у напруженій боротьбі програла британці Хізер Вотсон (6:4, 3:6, 6:7). Не змогла пробитися далі й Марта Костюк. Її кривдницею була Белінда Бенчич. Швейцарка значно переважала українку й здобула переконливу перемогу з рахунком 3:6, 1:6.

Єдина українська тенісистка, яка змогла успішно пройти 1/32 фіналу – це Ангеліна Калініна. На цій стадії змагань вона перемогла американку Медісон Кіз. Підсумковий рахунок зустрічі – 3:6, 6:3, 6:4.

В 1/16 фіналу наша тенісистка здобула яскраву вольову звитягу над представницею Бразилії – Беатріс Хаддад Мая (2:6, 6:4, 6:2).

На жаль, в 1/8 фіналу Ангеліна Калініна припинила свої виступи. У першому сеті поєдинку проти американки Джессіки Пегули Ангеліна поступилася з рахунком 0:6. На другий сет наша співвітчизниця вже не вийшла і знялася зі змагань. Офіційною причиною відмови від продовження матчу була травма правого стегна.

Та сам факт виходу до 16-ки найкращих турніру категорії WTA-1000 можна вважати успіхом, оскільки це в кар’єрі Ангеліни Калініної відбулося вперше.

Також зазначимо, що через декілька днів після матчу в Маямі перша ракетка України – Еліна Світоліна – повідомила про призупинення кар’єри. У своїх соціальних мережах тенісистка зазначила, що останнім часом мала проблеми зі спиною і не могла добре готуватися до турнірів. Також вона розповіла, що з нестерпним болем у серці спостерігає за подіями, які відбуваються в Україні. У зв’язку з цим вона прийняла рішення трохи перепочити. «Але я впевнена, що скоро побачимося. Дякую всім за підтримку в цей важкий період», – написала Еліна Світоліна.

Тож бажаємо нашій титулованій тенісистці якісного відновлення і якнайшвидшого повернення на корт.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах