34767
14:20 4.042022

Закарпатки не зіграють у фіналі єврокубкового гандбольного турніру

Спорт 7103

Львівська «Галичанка», за котру виступають закарпатські гандболістки Анастасія Мелекесцева і Наталія Шипляк, не зуміла пробитися до фіналу Європейського Кубка ЄГФ серед жіночих команд сезону 2021/22.

Як ми нещодавно повідомляли, перший матч між «Галичанкою» та ГК «Рокаса Гран Канарія» (Іспанія) завершився мінімальною перемогою українок – 20:19. У гості до іспанок львівська команда вирушала з бажанням втримати перевагу й здобути історичну звитягу.

Завдання в наших дівчат було не з легких, оскільки іспанська команда досить потужна і має чималий досвід виступів на змаганнях високого рівня. До того ж, на боці суперника був фактор домашнього майданчика.

Іспанки зі стартових хвилин заволоділи ініціативою і доволі впевнено контролювали хід зустрічі. У перші 10 хв. поєдинку перевага господарок доходила до чотирьох м’ячів. Але згодом колектив Віталія Андронова додав і на 17-й хв. скоротив відставання у рахунку до мінімуму (10:9).

На жаль, у другій частині першого тайму «Галичанка» не змогла продемонструвати свою найкращу гру й знову дозволила суперницям піти у відрив. За підсумками першої половини гри «Рокаса Гран Канарія» попереду – 18:15.

Була надія, що перепочинок піде на користь українському ГК, але переломити хід зустрічі нашим гандболісткам так і не вдалося. У другій 30-хвилинці господарки майданчика змогли не тільки втримати 3-очкову перевагу, а й із часом збільшили її. У підсумку гра завершилася впевненою перемогою іспанок – 34:27. Отож загальний рахунок двоматчевого протистояння – 53:47 на користь «Рокаси Гран Канарії».

Зауважимо, що обидві закарпатські гандболістки в цьому матчі зуміли відзначитися результативними діями: Анастасія Мелекесцева закинула три м’ячі, а Наталія Шипляк – один. Також результативними кидками у складі «Галичанки» того дня вирізнялися: Діана Дмитришин (6 м’ячів), Тетяна Поляк (6), Мар’яна Маркевич (3), Марина Коновалова (3), Катерина Козак (3), Олеся Дяченко (1) та Людмила Мартинюк (1).

На цьому єврокубковий сезон 2021/22 для «Галичанки» завершився. Шкода, що не вдалося вийти до фіналу, та все ж цю єврокубкову кампанію львівський ГК може занести собі до активу, оскільки команда здобула чимало перемог над потужними колективами.

Зазначимо, що фінал Європейського Кубка ЄГФ цього сезону буде іспанським: «Рокаса Гран Канарія» протистоятиме «Малазі».

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах