34797
14:28 11.042022

В Ужгороді влаштували Кубок єднання

Спорт 6674

10 квітня на мінімайданчику ужгородського стадіону «Спартак» за футзальними правилами відбувся благодійний турнір Кубок єднання – для потреб Збройних сил України.

На старт вийшли 12 команд із Закарпаття та 1 з Києва, які були поділені на чотири групи (у трьох групах змагалися по три колективи, а в одній – чотири).

Груповий етап вийшов захопливим і видовищним. Більшість ігор були доволі результативними. Взяття воріт відбувалися на будь-який смак: як після комбінаційних дій, так і після ударів із далекої відстані. Не обійшлося й без помилок в обороні, після чого воротарі були вимушені виймати м’яча із сітки власних воріт.

До 1/4 фіналу пробилися по дві кращі команди з кожної групи, а саме: тріумфатори – «Друзі» (Київ), «Трактор», «Вікінг» та «Закарпаття»; колективи, що були другими, – «Будівельник», «Меркатор», «Кобі» й «Турбогаз».

Відбулось так, що всі чотири переможці своїх груп змогли успішно подолати перший раунд плей-оф. «Друзі» впевнено обіграли «Меркатор» (4:0), «Трактор» із рахунком 2:1 переміг «Будівельник», «Вікінг» святкував перемогу в протистоянні з «Турбогазом» (2:1), а «Закарпаття»з мінімальною перевагою здолало «Кобі» (2:1).

У рамках 1/2 фіналу «Закарпаття» здобуло переконливу перемогу над «Трактором». Фінальний рахунок зустрічі – 4:1. А в іншій півфінальній грі («Вікінг» – «Друзі») інтрига тривала до фінального свистка. Все ж сильнішими виявилися представники «Вікінга» (підсумковий рахунок гри – 2:1).

Матч за третє місце між «Друзями»і «Трактором» був найрезультативнішим на турнірі. Усього було забито дев’ять м’ячів. Із рахунком 6:3 перемогу святкував столичний колектив.

У фіналі зійшлися «Закарпаття» та «Вікінг». Обидва колективи протягом турніру демонстрували якісну та стабільну гру. Як одні, так й інші заслуговували на перемогу. Та все ж, як це належить, переможець мав бути один. В основний час зустрічі тріумфатора виявлено не було, оскільки команди розписали мирову – 2:2. А в серії післяматчевих пенальті влучнішою була команда «Закарпаття» (3:2). Отож саме гравці цієї команди стали переможцями благодійного турніру Кубок єднання – для потреб ЗСУ.

Як зазначили організатори змагань, для захисників України передано 20 тис. зібраних гривень.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах