35005
14:41 23.052022

Закарпатський футболіст зіграв за збірну, але в заявку на вирішальні матчі не потрапив

Спорт 7459

Наразі національна збірна України з футболу проводить підготовчі збори до важливих матчів, які відбудуться в червні, – плей-оф відбору до чемпіонату світу 2022 та Ліги націй.

Сергій Булеца. Фото УАФ
Сергій Булеца. Фото УАФ

Головна команда країни з’їхалася в Словенію ще на початку травня. Спершу в розташуванні збірної перебували гравці вітчизняних клубів, а потім до неї поступово стали приєднуватися українські футболісти, які виступають за іноземні ФК.

Відрадно, що до початкового списку Олександра Петракова ввійшов закарпатський півзахисник Сергій Булеца, котрий у сезоні 2021/22 на правах оренди виступав за луганську «Зорю» (права на цього футболіста належать київському «Динамо»). Наш земляк добре підготувався до першого контрольного матчу і навіть узяв у ньому участь.

11 травня збірна України на виїзді зустрічалася з «Борусією» (Менхенгладбах) – міцним середняком німецької Бундесліги. Наші хлопці на хорошому рівні провели цей поєдинок і здобули перемогу з рахунком 1:2.

На 9-й хв. Михайло Мудрик вивів Україну вперед, але через п’ять хвилин ми пропустили м’яч у відповідь (гол забив Конор Носс). Та все ж нам удалося дотиснути суперника і здобути переможний результат. На 82-й хв. Олександр Піхальонок завдав удару, з яким кіпер «Борусії» впоратися не зумів і рахунок став 1:2. Відзначимо, що участь у цій гольовій атаці взяв Сергій Булеца, який з’явився на полі на 69-й хв.

Після цієї гри наша збірна повернулася до Словенії і там продовжила свій підготовчий збір. А 17 травня в італійському місті Емполі зіграла з однойменною командою – середняком Серії А.

Жовто-сині переважали суперника і цілком закономірно здобули перемогу (1:3). У складі збірної України відзначилися Роман Яремчук (26), Олександр Караваєв (46) та Олександр Піхальонок (53). За господарів забив Андреа Ла Мантія (45). Закарпатський півзахисник Сергій Булеца через пошкодження в заявку на цю гру не потрапив. Як стало відомо згодом, закарпатець був змушений покинути розташування збірної і в наступних іграх участі не братиме.

18 травня наша збірна вирушила до Хорватії. Там вона зустрічалася з четвертою командою чемпіонату – «Рієкою». У першому таймі суперники обмінялися голами: на результативний удар Дениса Гармаша (23) господарі відповіли голом Йосіпа Дрміча (36). Після перерви українці створили чимало небезпечних моментів, та з реалізацією того дня були проблеми. У підсумку гра завершилася внічию – 1:1.

До слова, збірна України встановила унікальне досягнення в Європі. До цього жодній національній команді не вдавалося зіграти два матчі в різних країнах у межах однієї доби.

Після гри з «Рієкою» українці отримали два вихідні. А 21 травня збірна продовжила підготовку до важливих матчів у словенському Брдо.

Розклад офіційних матчів збірної України наступного місяця:

1 червня

21.45. Шотландія – Україна (плей-оф відбору до ЧС-2022)

Якщо нашій збірній вдасться пройти шотландців, то 5 червня команда Олександра Петракова на виїзді зіграє з Уельсом за право виступити на мундіалі.

8 червня

21.45. Ірландія – Україна (Ліга націй)

11 червня

16.00. Україна – Вірменія (Ліга націй)

14 червня

21.45. Україна – Ірландія (Ліга націй).

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах