35286
14:50 27.062022

В обласному центрі Закарпаття відбувся видовищний благодійний турнір з пляжного волейболу

Спорт 9939

Протягом двох днів, 25–26 червня, на території ужгородського стадіону «Авангард» тривав благодійний турнір з пляжного волейболу «Разом до перемоги» серед дорослих чоловічих та жіночих команд.

Змагання були доволі масовими: на старт вийшли 16 чоловічих колективів та 10 жіночих. Рівень учасників був високим: за нагороди боролися не тільки волейболісти-початківці, а й досвідчені спортсмени, які свого часу ставали переможцями та призерами всеукраїнських і міжнародних змагань. Відрадно, що закарпатці не пасли задніх, а були на провідних ролях.

Щодо географії учасників, то вона виявилася широкою. Компанію ужгородцям, мукачівцям і свалявцям склали гравці з Києва, Львова, Одеси, Харкова, Трускавця, Стрия, Прилук, Нової Каховки та Рубіжного.

У змаганнях як серед чоловіків, так і жінок на майданчиках точилася цікава та безкомпромісна боротьба. Учасники були націленими на перемогу, тож глядачі стали свідками яскравих протистоянь.

За підсумками чималої кількості відбіркових матчів були сформовані півфінальні пари, які й розіграли між собою комплекти нагород.

В 1/2 фіналу серед жінок Софія Бечкало (Трускавець) та Євгенія Щемельова (Київ) протистояли парі з Ужгорода – Діаніті Ситар та Крістіні Сірмай. Бечкало/Щемельова відчутно переважали своїх суперниць і здобули переконливу перемогу з рахунком 2:0 (21:16, 21:13). В іншому півфінальному протистоянні ужгородки Наталія Пуля та Інна Скукіс поступилися представницям Стрия – Марті Мацковій та Юлії Хомин (підсумковий рахунок матчу 2:0 – 11:21, 19:21).

У грі за третє місце відбулося ужгородське дербі – Ситар/Сірмай та Пуля/Скукіс. Останні володіли перевагою і цілком закономірно здобули перемогу з рахунком 0:2 (14:21, 15:21), яка дозволила їм піднятися на третю сходинку п’єдесталу пошани.

А переможцями серед жінок стали Бечкало/Щемельова, які у фінальній зустрічі з рахунком 2:1 (21:5, 17:21, 15:7) здолали Мацкову/Хомин.

У чоловічих змаганнях закарпатський дует Юрій Бокшан (Ужгород) /Михайло Скукіс (Свалява) у півфіналі обіграв Олександра Бойка (Нова Каховка) з Олексієм Бубликом (Прилуки). Підсумковий рахунок зустрічі – 2:0 (22:20, 21:18). В іншому матчі цієї стадії змагань Євген Бойко (Нова Каховка) /Віталій Савін (Київ) виявилися сильнішими за Олега Павлика (Стрий) та Артура Балушинського (Львів). Рахунок зустрічі – 2:0 (21:16, 21:19).

У грі за «бронзу» Бойко/Бублик – Павлик/Балушинський був зафіксований результат 2:0 (21:15, 21:15). А у фінальній зустрічі закарпатці Юрій Бокшан і Михайло Скукіс у напруженій боротьбі поступилися Євгену Бойку та Віталію Савіну з рахунком 0:2 (18:21, 17:21).

Переможці й призери змагань отримали грамоти, медалі, кубки та цінні подарунки.

Зазначимо, що всі зібрані кошти, а це понад 20 тисяч гривень, передадуть на підтримку Збройних сил України.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини