36874
10:05 29.112022

Боротьба закарпатської команди до завершальних хвилин принесла бажаний результат

Спорт 8836

Минулого вікенду головна футбольна команда Закарпаття – «Минай» – провела свій заключний поєдинок у 2022 році. На київському стадіоні ім. Валерія Лобановського команда Володимира Шарана протистояла луганській «Зорі».

«Зоря» та «Минай» знаходяться у протилежних частинах турнірної таблиці й виконують різні завдання. Якщо луганці ведуть боротьбу за медалі та єврокубки, то закарпатці намагаються зберегти прописку в елітному футбольному дивізіоні України.

Як це часто буває, заключні матчі року українські команди проводять у холодну пору. Під час звітної гри падав сніг, відповідно якість поля була не найкращою. Демонструвати комбінаційний футбол того дня виявилося складно, що, напевно, було на користь гостей.

У першій 45-хвилинці, власне як і в другій, господарі більше контролювали м’яч і частіше били по воротах. Найреальніші нагоди для взяття воріт у першому таймі виникли на 18-й хв., коли гравець «Зорі» Арсеній Батагов спочатку влучив у поперечину, а за мить його удар був зупинений голкіпером. Також гольову нагоду мав Сергій Булеца, котрий на 20-й хв. після навісу від Богдана Бутка пробивав головою, та кіпер команди-гостей у цьому епізоді зіграв надійно.

Щодо минайців, то вони до перерви тільки одного разу по-справжньому загрожували воротам Дмитра Мацапури. Відбулося це на 3-й хв., коли Олег Вишневський, опинившись на ударній позиції, пробив повз ворота.

На початку другого тайму гравці «Зорі» намагалися відзначитися ударами з-за меж карного майданчика. Якщо Богдану Бутку на 54-й хв. увігнати м’яч у сітку воріт не вдалося, то Володимир Бражко на 61-й хв. забив і вивів свою команду вперед (1:0).

Тривалий час «Минай» грав без гострих моментів і тільки в завершальній 15-хвилинці в закарпатців почало щось виходити (зокрема після стандартів). На 82-й хв. після подачі кутового головою пробивав Олег Горін, але кіпер «Зорі» цей удар парирував. А на 91-й хв. після чергового корнера в штрафному майданчику господарів відбулася «пожежа», якою скористався Єгор Твердохліб, переправивши м’яч у пусті ворота (1:1).

Більше гострих моментів не виникало і гра завершилася внічию – 1:1. Один набраний бал у матчі з претендентом на нагороди – хороший результат для «Минаю». На зимову перерву наша команда йде в хорошому настрої, маючи 3-матчеву безпрограшну серію.

«Зоря» (Луганськ) – «Минай» – 1:1 (0:0)

Голи: Володимир Бражко 61 – Єгор Твердохліб 91.

«Зоря»: Дмитро Мацапура, Богдан Бутко, Арсеній Батагов, Максим Імереков, Олег Данченко (Роман Вантух 72), В’ячеслав Чурко, Володимир Бражко, Назарій Русин (Максим Хлань 72), Сергій Булеца (Микола Михайленко 91), Ігор Кирюханцев (Ігор Снурніцин 87), Дмитро Мишньов (Денис Антюх 46).

Головний тренер – Патрік Ван Леувен.

«Минай»: Олександр Бандура, Іван Трубочкін, Олег Горін, Дмитро Нємчанінов, Тарас Дмитрук (Юрій Кравчук 81), Вадим Вітенчук, Олексій Хахльов (Руслан Паламар 88), Назарій Воробчак (Антон Байдал 88), Олег Вишневський (Данило Колесник 72), Ельдар Кулієв (Ігор Гончар 72), Єгор Твердохліб.

Головний тренер – Володимир Шаран.

Результати інших матчів 15-го туру:

«Шахтар» (Донецьк) – «Ворскла» (Полтава) – 3:2,

«Чорноморець» (Одеса) – «Металіст» (Харків) – 0:0,

«Інгулець» (Петрове) – «Верес» (Рівне) – 1:0,

«Динамо» (Київ) – «Металіст 1925» (Харків) – 0:0,

«Львів» – «Колос» (Ковалівка) – 0:1,

«Олександрія» – «Рух» (Львів) – 1:1,

«Кривбас» (Кривий Ріг) – «Дніпро-1» – 2:1.

Олег МИКИТА

Турнірна таблиця

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах