3981
11:35 14.122016

Закарпатські «ведмежата» стали на ковзани

Спорт 1684

Найменші хокеїсти вже розпочали тренування.

ckrne8vcs6k_%d0%bd%d0%be%d0%b2%d1%8b%d0%b9-%d1%80%d0%b0%d0%b7%d0%bc%d0%b5%d1%80

З першим морозом закарпатські хлопці стали на ковзани. І не просто покататися, а й пограти в справжню чоловічу гру – хокей. В нашому краї дуже давні традиції цього виду спорту – у цю гру закарпатці почали грати ще 100 років тому. Щоправда, умов для хокею було мало – грали на озерах та річках, а ще на залитих катках, які нормально функціонували лише за мінусової температури.

Всього за декілька років Федерація хокею на чолі з Василем Ябриком зуміли створити для дітей належні умови – організували відмінну штучну ковзанку «IceLand».На цій базі створили дитячу школу хокею.

В Ужгороді вона існує вже 5-ий рік. Займаються в ній діти від 6 років і старше. За цей час школа досягла чималих успіхів – вже 7 вихованців школи отримали запрошення грати в Словаччині.

Такими результатами може похвалитися далеко не кожен спортивний навчальний заклад. Як розповів тренер Андрій Максимович, хорошого результату досягли завдяки двом факторам – хорошій фізичній підготовці та близькому географічному розташуванню Ужгорода.

Зокрема, діти займаються шість днів на тиждень – з понеділка (15:00-16:00 молодша група, 16:00-17:15 –старша) по суботу.Хлопці виконують як вправи на фізичний розвиток, так і безпосередньо навчаються азам хокею. Варто відзначити, що вихованці школи займаються не тільки взимку. Вони влітку пройшли тренувальні збори, де підтягнули фізичну формута пройшли спеціальну підготовку. Вони займалися у оздоровчому фітнес-центрі «ViperGYM»,ходили на басейн та проводили тренування у спортивному залі ЗОШ №6.

І хлопці не тільки тренуються. Команда дитячої школи, «Закарпатські ведмеді», досить часто бере участь у різноманітних турнірах – як на всеукраїнському рівні, так і на європейському. Вихованці школи мають можливість їздити на турніри в Словаччину, де хокей – спорт номер один. Зокрема, неподалік нашого міста зосереджено 7-8 льодових арен, де можна займатися з однолітками з інших країн. Там вони набувають надзвичайно цінний досвід.

До речі, всіх юних хокеїстів можуть забезпечити безкоштовно усім необхідним спорядженням. Це хороша можливість, адже спорядження не всім батькам по кишені.

Між іншим, тренує юних хокеїстів Андрій Максимович – один з кращих дитячих тренерів України. Свого часу він привів херсонський «Дніпро» до «золотих» медалей чемпіонату України серед юніорів. Зараз декілька його вихованців грають за збірну, а один з них – в одній з хокейних ліг США. Тепер він виховує закарпатських чемпіонів.

І якщо ти хочеш ним стати, то ласкаво просимо. Федерація хокею Закарпаття та тренерський склад дитячої школи запрошує всіх охочих займатися цим надзвичайно цікавим видом спорту! Чекаємо сміливих, відчайдушних, міцних та завзятих хлопчиків та дівчатвід 6 років і старше.

Денис Фазекаш, Закарпаття Спортивне

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах