4425
08:57 6.022017

Знайомтеся – ужгородський флорбольний клуб «Альфа»

Спорт 4276

Флорбол у нашому краї великою популярністю похизуватися не може, проте є хлопці, котрі активно намагаються розвивати цей вид спорту на Закарпатті.

D3A49AA9-F3AC-4821-8524-BA4A2DCE8592_новый размер

Флорбол – це командний вид спорту, в який грають у закритих приміщеннях спеціальним пластиковим м’ячем та ковінькою (подібна до ключки). Історія ужгородської команди «Альфа» розпочалася два роки тому. Представники цього виду спорту вирішили провести агітаційну роботу в школах і заохотити займатися флорболом молодь. Як розповів тренер команди Олександр Онищук, у них уже були знаряддя для гри, і на перше тренування, яке відбулося в березні 2014 року, прийшло близько десяти хлопців. «Після цього думали, що на наступне не з’явиться ніхто, але виявилося ще більше гравців. Так і розпочалися постійні тренування, які тепер проходять чотири рази на тиждень».

Цього сезону колектив, у складі якого виступають 15 чоловік, бере участь у Першій лізі чемпіонату України. Зірок з неба наші спортсмени поки не хапають, але й аутсайдерами їх назвати не можна. За такий короткий термін їхні досягнення можна вважати успіхом. За словами коуча «Альфи», це перехідний етап, що дозволить піднятися на ще вищий рівень. Також у планах команди участь у турнірі в Словаччині. Крім цього, на найближче майбутнє хлопці планують зіграти на Ukraine open, створити ще одну команду та навесні провести в Ужгороді міжнародний турнір «Флорбол 3х3».

Важливим етапом розвитку є також акцент на дитячому спорті. На сьогодні займаються близько 10-12 дітей, та цього недостатньо, тому вестиметься агітаційна робота по школах. Як ми дізналися в Олександра, будь-який охочий може спробувати свої сили в їхній команді. «Ми абсолютно відкриті для співпраці», – каже тренер.

Чи дороге задоволення займатися цим видом спорту? Середня ціна м’яча близько 30 гривень, а ковіньки – 2 500. На жаль, усе робиться за власні кошти, і ніякої підтримки з боку держави поки не має.

Бажаємо хлопцям спортивних звершень і гідно представити наш край на високому рівні.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах