54
14:00 4.042016

На Ужгородщині пройшов Чемпіонат із пішохідного туризму. ФОТО

Спорт 2655

????????????????????????????????????

29-31 березня на території Ужгородського району відбувся ІІ (обласний) етап Чемпіонату України серед юнаків та юніорів з пішохідного туризму – Чемпіонат Закарпатської області серед юнаків та юніорів з пішохідного туризму «Відкриття туристського сезону – 2016».

Організовувались ці змагання з метою розвитку й популяризації пішохідного та спортивного туризму як ефективного засобу підвищення ролі фізичної культури та спорту у всебічному розвитку й вихованні учнівської молоді, пропаганди здорового способу життя та активного відпочинку серед учнівської молоді, патріотичного виховання молоді, а найголовніше, визначення найсильніших учасників змагань та відбору кандидатів до складу збірної Закарпатської області зі спортивного туризму серед юніорів.

З огляду на те, що дистанції змагань були четвертого класу складності, очікувалося, що у змаганнях візьмуть участь тільки професіонали, представники туристично-краєзнавчих позашкільних навчальних закладів – Іршавська та Хустська районні станції юних туристів, Закарпатський центр туризму, краєзнавства, екскурсій і спорту учнівської молоді.

До участі у змаганнях зголосилися чотири команди: м. Ужгород, Свалявського, Іршавського та Хустського районів, які протягом трьох днів вели напружену спортивну боротьбу за перемогу.

Результати змагань такі:

– на дистанції «Крос-похід» 4-го класу складності, довжиною 6,5 км, 7 технічних етапів та 3 види орієнтування перемогу здобула команда м. Ужгорода (тренер О. Монич) ;

– на дистанції „Особисто-командна смуга перешкод” 2-го класу складності, 8 технічних етапів, кращими серед юнаків були представники м. Ужгорода – Євген Захаров, Олександр Чмель, Станіслав Шмирьов, а серед дівчат представниці м. Ужгорода – Богдана Лехман (1 місце) і Беата Поляк (3 місце) (тренер О. Монич) та Іршавського району – Олександра Осійська (2 місце) (тренер О. Осійський). У командному заліку перемогу святкувала команда м. Ужгорода;

– на дистанції «Командна смуга перешкод» 4-го класу складності, 7 технічних етапів, кращою була команда Свалявського району (тренер М. Бучмей).

У загальнокомандному підсумку змагань перемогу здобула команда м. Ужгорода, другою стала команда Свалявського району, а третю сходинку п’єдесталу зайняла команда Іршавського району.

Переможці отримали дипломи та кубки від департаменту освіти і науки Закарпатської облдержадміністрації і грамоти та медалі від Закарпатського центру туризму, краєзнавства, екскурсій і спорту учнівської молоді.

ІІ (обласний) етап Чемпіонату України серед юнаків та юніорів з пішохідного туризму – Чемпіонат Закарпатської області серед юнаків та юніорів з пішохідного туризму «Відкриття туристського сезону – 2016» пройшов при гарній погоді, хорошому настрої та дружній атмосфері, повідомили в ЗІППО.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах