44264
18:04 21.092024

Закарпатські гандболісти розпочали сезон матчами з чемпіоном України

Спорт 192

Протягом двох днів, 20–21 вересня, в Одесі тривали протистояння першого туру чоловічої Суперліги України з гандболу сезону 2024/25.

Склад учасників елітного гандбольного дивізіону країни не змінився у порівнянні з минулим сезоном. На старт вийшли все ж ті 8 колективів: «Мотор» (Запоріжжя), «Одеса», «Донбас» (Донецька обл.), «Ізмаїл», «СКА-ШВСМ» (Київ), «ХНУ – ДЮСШ-1» (Хмельницький), «Карпати-ШВСМ» (Ужгород) і «СКА-Львів». Чемпіонат складатиметься з 14 турів: у рамках одного ігрового тижня кожна команда зіграє по дві гри з одним із суперників. Загалом ГК проведуть 28 ігор, за підсумками яких і стануть відомі імена переможців і призерів української Суперліги.

Стартовий тур приймала Одеса. Ужгородським «Карпатам-ШВСМ» випало починати із найсильнішою командою країни – ГК «Мотор» (Запоріжжя). У складі запоріжців зібрані висококласні виконавці, які спроможні досягати найвищих результатів. Вони мають за своїми плечима значний досвід виступів на високому рівні, що дозволяє їм правильно організувати свою гру й ефективно розподілити сили. Нашій команді ще жодного разу не вдавалося обіграти «моторівців», тож ужгородці були явними андердогами.

Вже на старті першого поєдинку «Мотор» відірвався у рахунку і впевнено почував себе на майданчику. У той час, як суперники демонстрували потужну результативну гру, «карпатівці» тільки подекуди завершували свої атаки точними кидками. Вже в стартовій 30-хвилинці перевага чинних чемпіонів сягнула 16-ти очок (25:9). Після перерви малюнок гри не змінився. Запоріжці продовжили домінувати на майданчику, довівши гру до переможного для себе результату –  45:19.

Другий матч «Карпати-ШВСМ» почали дещо краще: колектив Ростислава Ланевича відповідав на атаки суперника й розрив у рахунку залишався незначним. Але тривалий час діяти на рівних нашій команді не вдалося. У другій частині тайму «Мотор» додав і пішов у відрив. На перерву команди відправилися за рахунку 26:11. З огляду на хід протистоянь друга 30-хвилинка стала формальністю. Так би мовити, тренування з підвищеною відповідальністю. «Мотор» спокійно довів справу до переконливої перемоги (49:23) й розпочав похід за новим трофеєм.

Щодо теперішнього стану закарпатського ГК, то робити якісь висновки ще зарано. Все стане зрозуміліше після ігор з конкурентами за місця в середині турнірної таблиці.

 Результативними кидками за «Карпати-ШВСМ» у двох стартових іграх відзначилися: Дмитро Гарбар (13 м’ячів), Ярослав Феєр (8), Олександр Місяйло (7), Олександр Польогкий (4), Владислав Моржуєв (3), Микита Кононенко (2), Олександр Криловський (2), Андрій Стрілець (2), Михайло Данило (1).

У паралельних іграх 1-го туру столичний «СКА-ШВСМ» двічі переміг «СКА-Львів» (34:24, 38:16), «Одеса» виявилася сильнішою за «ХНУ – ДЮСШ-1» (Хмельницький) (45:23, 48:26), а «Донбас» (Донецька обл.) подужав «Ізмаїл» (31:29 (пен.), 33:20).

Олег МИКИТАПід фото: Фото ФГУ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах