1228
09:08 31.052016

Україна взяла курс на Євро-2016

Спорт 1814

Національна команда країни з футболу у неділю, 22 травня, відправилася на перший підготовчий збір до Італії.

2d2dffc-2_новый размер

«Завданням першого збору було привести всіх кандидатів на участь у фінальній частині до спільного знаменника. Думаю, що хлопці, які приїхали на збір разом з жінками і дітьми отримали дуже позитивний емоційний заряд» – розповів Михайло Фоменко.

А перед вильотом до Швейцарії, де на синьо-жовтих чекав другий збір, Україна в Турині зіграла ще з одним учасником європейської першості – Румунією.

Після багатьох відбірних матчів нашої збірної експерти відзначали нерезультативну гру попереду підопічних Фоменка, та хороші оборонні дії. Та у цьому поєдинку все вийшло навпаки.

Стартові хвилини були за румунськими футболістами, які тримали хід гри під контролем, і майже нічого не давали робити нашим гравцям у нападі. Перші 20 хв. наш суперник пристрілювався, а уже в середині першого тайму вийшов уперед: Торже пробив із-за меж штрафного майданчика, до чого П’ятов був не готовий, і м’яч влетів у сітку воріт – 0:1. Цей епізод кіпер збірної України може віднести собі у пасив. Хоч гра товариська, і результат по великому рахунку не важливий, проте програвати не хотілося. Перед перервою у команди Фоменка почало виходити краще, і як підсумок гол Зозулі наприкінці першої 45-хвилинки – 1:1.

Після перерви тренер нашої збірної вніс корективи у склад, що й відразу ж дало свої плоди. Молодий Зінченко, провівши на полі всього три хвилини, вдало увійшов у гру, скористався шпариною у захисті румун, і вийшовши віч-на-віч з воротарем вдало його переграв – 2:1. Це взяття воріт дещо додало впевненості нашій команді і гра налагодилася. Моменти біля воріт Тетерушану почали виникати один за одним і уже на 55-й хв. гри Україна подвоїла перевагу. Цього разу відзначився Коноплянка. Та й на цьому наші хлопці не зупинилися і Ярмоленко зробив рахунок – 4:1.

Суперник намагався протидіяти, але синьо-жовті не тільки стримували натиск румунів, але і йшли вперед, що не могло не тішити. Фоменко по ходу другого тайму робив ще заміни, й пробував ті чи інші зв’язки, які моментами то тримали в напрузі, то приносили радість.

Та все ж румуни досягли свого і зуміли скоротити рахунок. Зі штрафного відзначився Алібек. На останніх хвилинах Україна пропустила втретє. Та втримати мінімальну перевагу вдалося.

Українці нарешті продемонстрували потужну гру попереду і зуміли проти доволі злагодженої команди забити чотири м’ячі. Проте Михайлу Фоменко необхідно внести корективи в оборонні дії синьо-жовтих, адже три пропущені голи про нічого позитивного не свідчать.

Та час ще є, на команду чекає ще одна товариська гра 3 червня проти Албанії. Саме ця гра дасть змогу більше говорити про основний склад команди у Франції.

Нагадаємо, що Євро-2016 відбудеться з 10 червня по 10 липня. Збірна Україна потрапила у групу «С», де її суперниками є команди Німеччини, Польщі та Північної Ірландії.

Україна – Румунія – 4:3 (1:1)

Голи: Зозуля 44, Зінченко 48, Коноплянка 55, Ярмоленко 59 – Торже 23, Алібек 75, Станчу 85.

Україна: Пятов, Хачеріді (Кучер 46), Федецький (Бутко 46), Ракіцький, Шевчук (Караваєв 72), Степаненко, Зозуля (Селезньов 46), Сидорчук (Ротань 68), Рибалка (Зінченко 46), Ярмоленко, Коноплянка.

Румунія: Тетерушану, Мецел, Кірікеш, Пінтілій, Торже (Попа 70), Філіп (Рац 46), Синмертян (Максім 58), Препеліце (Хубан 60), Станку (Станчу 80), Кесеру (Алібек 58), Грігоре.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
У Воловці затримали наркоторговця
13:30
«Вчасно»: проєкт про сексуальну освіту впроваджує молодь Білківської громади
13:15
На Ужгородщині горів будинок та гараж
12:12
ФК «Хуст» отримав технічну перемогу й піднявся в турнірній таблиці
12:04
На Закарпатті судитимуть помічника лісничого, який допустив самовільну рубку ялин зі збитками на понад пів мільйона гривень
11:46
На Берегівщині 10-річний хлопчик отримав опіки під час спалювання сміття
11:38
Цигарковий контрабандист позбувся на українсько-румунському кордоні «Мерса» за півмільйона гривень
10:57
У Мукачеві демонтують ще 9 сітілайтів
10:39
За матеріалами СБУ до 10 років тюрми засуджено самопроголошеного «міністра оборони республіки підкарпатська русь», який закликав відокремити Закарпаття від України
10:32
Гірські рятувальники Закарпаття продовжують пошуки тіла людини, яке виявили напередодні в горах
09:01
Всі новини