27140
16:44 15.062020

Вольова звитяга «Динамо», розгромна перемога «Десни» та інші поєдинки 26-го туру УПЛ

Спорт 3989

13–14 червня відбулися матчі 26-го туру в найсильнішому футбольному дивізіоні України.

«Зоря» (Луганськ) – «Динамо» (Київ). Фото: ФК «Зоря»

Традиційно розпочнемо огляд матчів із протистоянь команд «верхньої шістки», де триває серйозна боротьба за срібні та бронзові нагороди. На жаль, доля золотих медалей вирішена на 99%. Уже в найближчому турі донецький «Шахтар» може достроково здобути чемпіонство, яке стане для «гірників» 13 в історії.

Минулого вікенду найбільша увага була прикута до поєдинку між луганською «Зорею» та київським «Динамо». Останні намагаються відстояти друге місце, яке їм вдалося здобути минулоріч, а от луганська команда вперше в своїй історії прагне вибороти «срібло» та отримати путівку в кваліфікацію Ліги чемпіонів. В очному протистоянні обидва колективи хотіли взяти максимум очок. Задля цього вони плідно працювали на тренуваннях та уважно слухали поради тренерів на теоретичних заняттях.

Перший тайм вийшов куди менш видовищним, ніж другий. До перерви обидві команди створили всього три по-справжньому гольові моменти. Причому, жоден із них реалізований не був. У другому таймі гострих моментів побільшало, відповідно й збільшилася кількість результативних атак.

Першими відкрити рахунок зуміли господарі. На 53-й хв. зустрічі Артем Шабанов у власному штрафному майданчику не за правилами зупинив Олександра Тимчика, за що рефері вказав на 11-метровий пенальті, який через хвилину реалізував Владлен Юрченко (1:0). На 59-й хв. автор першого взяття воріт міг оформити дубль, проте його потужний удар прийняла на себе поперечина. Якщо б тоді «Зорі» вдалося забити вдруге, ймовірно, що вона змогла б розраховувати у цій грі на очки. Проте завершення зустрічі пройшло не за їх сценарієм.

У завершальні пів години матчу «динамівці» додали й зуміли переломити хід поєдинку на свою користь. На 71-й хв. Віталій Буяльський вирівняв становище команд, а на 75-й Карлос Де Пена вивів киян уперед (1:2). До цього всього, «Зоря» на 84-й хв. залишилася в меншості: за грубий фол проти Сергія Сидорчика був вилучений Ловро Цвек.

Фінальна крапка в зустрічі була поставлена на п’ятій компенсованій хвилині. Гості заробили право на перспективний штрафний удар, який взявся виконувати Віктор Циганков. Лідер столичного клубу ефектним ударом у верхній кут воріт установив на табло остаточний рахунок зустрічі – 1:3.

Ця звитяга дозволила «Динамо» повернути собі другу сходинку в турнірній таблиці, однак вся боротьба за «срібло» ще попереду. Крім киян та луганців, на друге місце також претендує «Десна», яка у звітному турі здобула розгромну виїзну перемогу над «Олександрією».

Команда Олександра Рябоконя у протистоянні з колективом Володимира Шарана продемонструвала потужну гру в нападі й відзначилася високою реалізацією моментів. Ще в першому таймі «Десні» вдалося забити два м’ячі й зробити вагому заявку на перемогу (результативними ударами на 29-й та 44-й хвилинах відзначилися Олександр Філіппов та Владислав Калітвінцев відповідно). На старті другої половини гри олександрійці зусиллями Максима Третьякова один м’яч відквитали, однак, як виявилося згодом, це був їх максимум.

На 56-й хв. Андрій Гітченко відновив перевагу «Десни» у два м’ячі (1:3), а на 79-й хв. Філіппов точним ударом із «позначки» зробив рахунок – 1:4. Проте і на цьому Юрій Паньків не припинив виймати м’ячі із сітки власних воріт. На 95-й хв. Андрій Тотовицький зробив рахунок непристойним – 1:5.

Без сумніву, на підсумковому рахунку відобразилося вилучення Владислава Бабогло (гравець «Олександрії» на 60-й хв. отримав друге попередження, яке унеможливило його перебування на полі), однак і без нього, скоріш за все, чернігівцям удалося б довести справу до перемоги.

Якщо після цієї гри «Десна» наблизилася до омріяних медалей, то «Олександрія» віддалилася від трійки лідерів на 6 очок. Зауважимо, що колектив із Кіровоградщини за два поєдинки пропустив 10 м’ячів, що може негативно відобразитися на психологічному стані футболістів. А наступний поєдинок для них буде ще важчим, адже суперником буде чинний чемпіон України – донецький «Шахтар».

«Гірники» вчора зустрічалися з ковалівським «Колосом». Ця гра була багатою на гольові моменти, однак результативних атак у підсумку виявилося обмаль. Якщо бути точним, то всього одна, і була вона у виконанні «Шахтаря». Автором єдиного результативного удару став кращий бомбардир чемпіонату – Жуніор Мораес (відбулося це на 48-й хв.). Після пропущеного м’яча в «Колоса» була можливість відігратися, однак вдало в цій грі діяв молодий голкіпер донецької команди Анатолій Трубін. Були хороші нагоди для взяття воріт і в «Шахтаря», однак гравців цієї команди підвела точність. Отож «гірники» здобувають 22-гу перемогу в чемпіонаті й впритул наближаються до бажаного чемпіонства.

Як і в двох попередніх турах, у «нижній шістці команд» відбулися тільки два із трьох запланованих поєдинків. Гра між львівськими «Карпатами» та «Дніпром-1» була перенесена, адже ФК із міста Лева перебуває на карантині.

Якщо в протистоянні донецького «Олімпіка» та «Львова» переможець був виявлений, то «Маріуполь» та полтавська «Ворскла» визначити найсильнішого не змогли.

Розпочнемо з поєдинку «Олімпік» – «Львів». Гості активно увійшли в гру і вже в стартовій 10-хвилинці створили два гольові моменти, проте витиснути з них максимум не вдалося. У наступні десять хвилин господарі відповіли своїми двома небезпечними атаками, однак, як і у випадку з львів’янами, увігнати м’яч у сітку воріт донеччанам не вдалося. У другій частині першого тайму небезпечних моментів не виникало, тож команди відправилися на перерву за нічийного результату – 0:0. Другий тайм проходив за переваги «Олімпіка» й завершився перемогою з рахунком 2:0. Обидва результативні удари на рахунку французького легіонера Тейшейри (53 та 84 хвилини зустрічі).

Єдиний нічийний результат у 26 турі був зафіксований у матчі між «Маріуполем» та «Ворсклою». Полтавчани на 59-й хв. зусиллями Наджееба Якубу вийшли вперед, однак втримати необхідний результат команді Юрія Максимова не вдалося. На 74-й хв. Дмитро Топалов зрівняв рахунок (1:1). У завершальній 15-хвилинці гольові моменти виникали як у господарів, так і в гостей, проте жоден із футболістів увігнати м’яч у сітку воріт так і не зумів. Загалом гра вийшла рівною, тож нічийний результат – доволі справедливий підсумок зустрічі.

Наступний, 27-й тур, розпочнеться 19-го червня і триватиме чотири дні. Протягом цього часу повинно відбутися шість матчів:

19 червня (п’ятниця)

17.00. «Маріуполь» – «Львів»,

19.00. «Ворскла» (Полтава) – «Дніпро-1».

20 червня (субота)

14.00. «Карпати» (Львів) – «Олімпік» (Донецьк),

19.30. «Шахтар» (Донецьк) – «Олександрія».

21 червня (неділя)

19.30. «Десна» (Чернігів) – «Зоря» (Луганськ).

22 червня (понеділок)

19.30. «Динамо» (Київ) – «Колос» (Ковалівка).

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
На Закарпатті відкрили меморіальну дошку на честь полеглого Героя Руслана Гребенюка
17:15
«Земля радіє сонцю»: у ПАДІЮНі відбулося свято весни
17:00
В Ужгороді віддали шану загиблому захиснику – солдату, стрільцю-помічнику гранатометника Івану Бенці
16:47
Віцепрезидент АсМАП про затримання та мобілізацію водіїв вантажівок: працюємо над вирішенням питання з ОВА
16:35
У Малому Березному сталася автотроща
16:11
Пенсійники Закарпаття підсумували роботу за перший квартал поточного року
16:00
На Хустщині мешканець селища викинув тушки тварин
15:41
В Ужгороді провели традиційний шаховий турнір
15:29
Поліція Міжгір’я завершила розслідування за фактом убивства собаки у Пилипці: обвинувачений постане перед судом
15:18
Мільйон гривень збитків бюджету: за матеріалами Бюро економічної безпеки на Закарпатті судитимуть підприємця
15:08
Всі новини