27145
12:20 16.062020

Вже завтра на Закарпатті відбудеться історичний футбольний матч

Спорт 5106

17 червня у с. Минай, що на Ужгородщині, відбудеться півфінальний матч Кубка України з футболу сезону 2019/20 між місцевою однойменною командою та київським «Динамо».

Як би не завершився завтрашній поєдинок, нинішній розіграш Кубка України увійде в історію закарпатського спорту, адже вперше представнику Срібної землі вдалося пробитися до 1/2 фіналу.

На шляху до півфіналу «Минаю» здолав чотирьох суперників: «Калуш» (2:1), «Волинь» (1:0), «Львів» (2:0) та «Інгулець» (1:1, с.п. 6:5). Щодо київського клубу, то він стартував з 1/8 фіналу і на його шляху зустрічалися тільки два колективи, проте вони в декілька разів сильніші, ніж суперники «Минаю». Підопічні Олексія Михайличенка зуміли пройти «Шахтар» (1:1, д.ч. 1:0) та «Олександрію» (0:0, д.ч. 1:0).

Днями стало відомо, що головним суддею на матчі «Минай» – «Динамо» буде Катерина Монзуль з Харкова. Це перша жінка-арбітр в Україні, яка потрапила в елітну категорію арбітрів ФІФА та перша жінка-арбітр, яка обслуговувала матчі Прем’єр-ліги України. Катерина Монзуль судила фінал жіночої Ліги чемпіонів 2013/14 і фінал жіночого чемпіонату світу 2015 США – Японія. Міжнародна федерація футбольної історії та статистики назвала Монзуль найкращою жінкою-арбітром світу 2015 року.

Асистентами арбітра будуть Марина Стрілецька (Суми) та Олександра Ардашева (Київ). Четвертий арбітр – Анастасія Романюк (Івано-Франківськ), спостерігач арбітражу – Андрій Шандор (Львів). Арбітр ВАА – Євген Арановський (Київ), асистент ВАА – Семен Шлончак (Черкаси), спостерігач ВАА – Володимир Петров (Харків).

Зауважимо, що гра пройде без вболівальників. Проте любителі футболу зможуть дивитися звітний поєдинок у прямому ефірі на телеканалі «УНІАН». Початок матчу о 14.00.

Нагадаємо, що «Минай» та «Динамо» вже зустрічалися між собою. 31 жовтня 2018 року у рамках 1/8 фіналу Кубка України сезону 2018/19 столичний клуб здобув виїзну перемогу з рахунком 1:3.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах