29788
12:09 29.012021

15-річний закарпатський паралімпієць здобув «бронзу» на чемпіонаті України з лижних перегонів

Спорт 3945

Протягом чотирьох днів, 19–23 січня, на трасах Західного реабілітаційно-спортивного центру Національного комітету спорту інвалідів України, що у с. Яворів на Львівщині, проходив чемпіонат України з лижних перегонів та біатлону серед спортсменів з порушеннями зору та ураженнями опорно-рухового апарату.

Участь у змаганнях взяли понад 50 спортсменів з 11 областей України та міста Київ. Серед учасників був представник Закарпаття – 15-річний житель села Вільхівці – Серафим Драгун.

У гонці на 10 км вільним стилем наш спортсмен продемонстрував хорошу фізичну підготовку і зумів піднятися на третю сходинку п’єдесталу пошани. Зазначимо, що в групі, якій змагався Серафим, було 10 учасників.

Як розповів хлопець, конкуренція була високою, а здобута медаль стала для нього дебютною. Також Серафим Драгун випробовував свої сили ще на трьох дистанціях, однак зовсім трохи забракло, аби поповнити свою медальну скарбничку. Тричі закарпатець фінішував на четвертих позиціях.

Зазначимо, що хлопець з вадою лівої руки тренується у складі паралімпійської збірної команди України з лижних перегонів та біатлону.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах