33758
13:26 29.112021

«Минай» поступився київському «Динамо»

Спорт 24628

27-го листопада на ужгородському стадіоні «Авангард» відбувся поєдинок 16-го туру Прем’єр-ліги України з футболу між «Минаєм» та київським «Динамо».

Столична команда була абсолютним фаворитом протистояння. «Динамівці» зі стартових хвилин узяли м’яч під свій контроль і весь перший тайм проводили в нападі.

Перший небезпечний момент біля володінь Данила Кучера виник на 8-й хв., коли удару завдавав Віктор Циганков. Але в цьому епізоді 15-й номер гостей відправив м’яч повз ворота. А от через чотири хвилини один із кращих бомбардирів чемпіонату таки забив «Минаю». Зробити це вдалося з 11-метрової «позначки» Віталію Буяльському після того, як Олег Горін порушив правила.

На 16-й хв. рахунок міг стати 0:2, та м’яч після удару Дениса Гармаша влучив у поперечину. Наступні 20 хвилин пройшли без загострень, а наприкінці першого тайму команда Мірчі Луческу створила ще два гольові моменти. На 37-й хв. відзначитися міг Томаш Кедзьора (поляк бив головою після подачі Миколи Шапаренка, та голкіпер з другої спроби взяв м’яч), а на 40-й – Денис Гармаш (удар у дотик виявився неточним).

Перерва пішла на користь господарям, які в другому таймі активніше діяли в нападі й створили кілька по-справжньому гольових моментів. На 60-й хв. небезпечного удару по воротах Георгія Бущана завдавав Рустам Ахмедзаде, але його зусилля заблокував захисник, а ще через три хвилини паритет міг відновити Євген Селезньов, проте досвідчений форвард ударом головою влучив у стійку.

На 79-й та 88-й хвилинах відзначитися намагалися «динамівці», однак Олександр Караваєв і Карлос Де Пена своєї мети не досягли (в обох епізодах вдало діяв Данило Кучер).

На п’ятій компенсованій хвилині до основного часу закарпатська команда могла вирвати нічию, та Михайло Месхі з розвороту пробив повз ворота. А через хвилину минайці пропустили вдруге: Сергій Сидорчук віддав на Миколу Шапаренка, який відправив м’яч у сітку воріт.

Отож з рахунком 0:2 перемогу святкувало київське «Динамо». Столичний ФК продовжує втримувати лідерство, а минайці залишаються в зоні вильоту.

Наступний матч «Минай» зіграє 5 грудня на виїзді проти «Олександрії». Нагадаємо, що саме в поєдинку з олександрійцями закарпатці здобули єдину перемогу в нинішньому сезоні.

«Минай» – «Динамо» (Київ) – 0:2 (0:1)

Голи: Віктор Циганков 12 (пен.), Микола Шапаренко 96.

«Минай»: Данило Кучер, Олег Синьогуб, Андрій Семенко (Міслав Матіч 46), Олег Горін, Ігор Гончар, Олександр Петрусенко, Олексій Хахльов (Михайло Месхі 46), Ельдар Кулієв, Дмитро Білоног (Євген Селезньов 46), Рустам Ахмедзаде (Богдан Коваленко 82), Данило Книш (Едвард Кобак 85).

Головний тренер – Ігор Леонов.

«Динамо»: Георгій Бущан, Сергій Сидорчук, Беньямін Вербич (Карлос Де Пена, 62), Микола Шапаренко, Артем Шабанов, Віктор Циганков (Денис Антюх, 90+4), Віталій Миколенко, Денис Гармаш (Ілля Шкурін, 77), Ілля Забарний, Віталій Буяльський, Томаш Кедзьора,.

Головний тренерМірча Луческу.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Фінансування пенсійних виплат, житлових субсидій і пільг за квітень жителям Закарпатської області завершено
13:35
У Патрульній поліції Закарпатської області створять новий відділ
12:41
На Хустщині для старшокласників організували триденні польові збори. Фото
11:34
Українці можуть оформити пенсію онлайн
11:02
На Закарпатті обговорили фінансово-економічну ситуацію в області. Відео
10:28
8 000 євро за «квиток зеленим маршрутом». Прикордонники викрили організатора незаконної схеми
10:25
В Ужгороді вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи
19:16
Закарпатський молитовний сніданок: за Україну і її захисників
19:06
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
Всі новини