33772
14:11 29.112021

У напруженому протистоянні закарпатські гандболісти здобули перемогу

Спорт 5878

У рамках 10-го туру Суперліги України з гандболу серед чоловічих команд сезону 2021/22 ужгородські «Карпати-ШВСМ» приймали столичний «ЦСКА-ШВСМ». Гра відбулася в суботу, 27 листопада, в ужгородському СК «Юність».

Команди подібно проводять стартовий відрізок чемпіонату і знаходяться поряд у турнірній таблиці. Напередодні звітного протистояння кияни випереджали ужгородців на одне очко. Вище в рейтингу «ЦСКА-ШВСМ» виявилося якраз завдяки перемозі над «Карпатами-ШВСМ» у першому колі першого етапу змагань (18 вересня кияни здобули звитягу в рідних стінах з рахунком 27:23).

«Карпатівці» прагнули взяти реванш за ту поразку й обійти суперника в турнірній таблиці.

У дебюті зустрічі лідерство захопили гості, але за декілька хвилин господарі наздогнали суперника і згодом вийшли вперед. Загалом перша 20-хвилинка пройшла за доволі рівної гри, а от наприкінці першого тайму закарпатські гандболісти відчутно додали й відірвалися від суперника на відстань п’яти точних кидків (17:12).

Якщо на початку другої частини зустрічі значна перевага «Карпат-ШВСМ» зберігалася, то далі гості почали скорочувати відрив і за дві хвилини до завершення матчу різниця в рахунку стала мінімальною. Усе ж у напруженій та безкомпромісній боротьбі ужгородці змогли втримати лідерську позицію і святкували звитягу. Фінальний рахунок зустрічі – 30:29.

Вагомий внесок у перемогу своєї команди зробили Ярослав Котюк (8 м’ячів), Олександр Місяйло (6), Ярослав Феєр (5), Нікіта Семидоцький (3), Денис Барутенко (2), Максим Шурнюк (2), Олександр Польогкий (2), Артем Іванов (1) і Павло Савицький (1).

Завдяки домашній вікторії наш ГК піднявся на п’яту сходинку турнірної таблиці (у доробку команди 6 очок). На першій позиції впевнено йде запорізький «Мотор» (16 очок, 8 ігор). Другу позицію займає «Одеса» (11 очок, 9 ігор), а третю – «Донбас» (10 очок, 5 ігор).

У наступному турі «Карпати-ШВСМ» на виїзді протистоятимуть «СКА-Львів» (поєдинок запланований на 4 грудня).

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах