33780
15:06 29.112021

ФК «Ужгород» провів останній матч у 2021 році

Спорт 2897

Протягом чотирьох днів, 26–29 листопада, відбувалися матчі 20-го туру Першої ліги України з футболу сезону 2021/22. Ужгородська команда гостювала в Дніпрі, де на стадіоні «Метеор» зіграла з «ВПК-Агро» (Шевченківка).

Напередодні команда Богдана Блавацького здобула дві перемоги й покинула дно турнірної таблиці. Маючи у своєму активі 15 очок, ужгородці розташувалися на 15-й сходинці. Від 14-ї позиції наша команда відставала на два пункти, а 14-м якраз ішов майбутній суперник – «ВПК-Агро».

Закарпатці вирушали на цей матч із бажанням перемогти й покращити своє становище, та просто так віддавати перемогу «ВПК-Агро» не збирався, тож поєдинок обіцяв бути сповненим боротьби та інтриги. У принципі так воно і вийшло.

Перший гострий епізод у поєдинку створили гості: на 10-й хв. прицільного удару з кута штрафного майданчика завдавав Василь Пиняшко, але кіпер «ВПК-Агро» зумів узяти цей м’яч. Господарі відповіли на 19-й хв., коли з гострого кута пробивав Сергій Наполов, однак Михайло Готра у воротах зіграв надійно. А от на 26-й хв. кіпер «Ужгорода» виявився безсилим у епізоді з результативним ударом головою у виконанні Жуніо Де Жезуса (1:0).

Іти на перерву, поступаючись у рахунку, закарпатці не хотіли, тож у третій частині першого тайму активізувалися і намагалися відігратися. Наша команда створила два гольові моменти, але витиснути з них максимум не змогла. Удар Віктора Ряшка на 31-й хв. парирував голкіпер, а постріл Василя Пиняшка на 41-й хв. зупинила стійка воріт.

Трохи відпочивши, на другий тайм ужгородці вийшли сповнені енергії й на 56-й хв. забили. Результативного удару з близької відстані (після прострілу Олександра Савошка) завдав Микола Гайдучик (1:1).

Нічийний результат не влаштовував ні одних, ні других, тож у заключній частині гри обидва колективи намагалися вирвати перемогу. У складі господарів момент для взяття воріт мав Станіслав Куліш, однак, опинившись перед голкіпером, відзначитися нападнику не вдалося. А гостям принести перемогу могли Ілля Корнєв і Василь Пиняшко. У першому епізоді голкіпер витягнув м’яч, який летів під поперечину, а в другому – відбив небезпечний удар Василя Пиняшка з близької відстані.

У підсумку гра закінчилася нічиєю 1:1, і команди залишилися на тих місцях турнірної таблиці, на яких перебували до матчу.

На жаль, першу частину чемпіонату «Ужгород» завершив у зоні вильоту, однак навесні в нашої команди буде шанс виправити своє турнірне становище. Попереду ще 10 турів. Орієнтовна дата поновлення чемпіонату – 19 березня 2022 року.

«ВПК-Агро» (Шевченківка) – «Ужгород» – 1:1 (1:0)

Голи: Жуніо Де Жезус 26 – Микола Гайдучик 56.

«ВПК-Агро»: Віктор Бабічин, Сергій Палюх, Акакі Хубутія, Тимофій Сухар, Євгеній Шевченко, Сергій Косовський, Жуніо Де Жезус (Лука Коберідзе 65), Дмитро Льопа (Іван Литвиненко 76), Сергій Наполов (Артем Дудік 60), Іван Будняк, Станіслав Куліш (Олександр Яровенко 73).

Головний тренер – Олександр Грицай.

«Ужгород»: Михайло Готра, Олександр Савошко, Олег Допілка, Дмитро Сартіна, Владислав Чушенко, Олександр Аксьонов (Владислав Шкіндер 62), Віктор Ряшко, Володимир Дуран (Ілля Корнєв 46), Сергій Машталір (Вадим Мердєєв 83), Василь Пиняшко (Стефан Федак 88), Микола Гайдучик (Олександр Кобеляш 94).

В.о. головного тренера – Богдан Блавацький.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах