35550
13:10 20.072022

Українська футбольна команда – наймолодший дебютант єврокубків, угорська – найстарший

Спорт 3076

Наразі тривають кваліфікаційні матчі до Ліги чемпіонів, Ліги Європи та Ліги конференцій УЄФА сезону 2022/23.

Фото СК «Дніпро-1»

Цей єврокубковий сезон стане дебютним для дев’ятьох команд. Наймолодшим з-поміж новачків є український «Дніпро-1». Наш СК, створений у 2017 році, стрімко розвивається і за п’ять років виграв Другу та Першу ліги України, а в третьому сезоні в УПЛ виборов бронзові медалі та здобув путівку до Ліги Європи.

У другому за силою єврокубковому футбольному турнірі «Дніпро-1» стартуватиме з четвертого кваліфікаційного раунду. Він запланований на 18 та 25 серпня (суперник поки невідомий). У разі успішної двоматчевої дуелі українці потраплять до групового етапу Ліги Європи, а в разі програшу – гратимуть у групі Ліги конференцій.

Щодо інших представників України в єврокубках, то вони більш досвідчені.

86-річний донецький «Шахтар» стартуватиме одразу з групового етапу Ліги чемпіонів (перший тур запланований на 6–7 вересня). 95-річне київське «Динамо» у найпрестижнішому клубному турнірі Європи почне свій шлях із другого кваліфікаційного раунду (20 та 27 липня підопічні Мірчі Луческу зіграють із турецьким «Фенербахче»).

99-річна луганська «Зоря» у нинішньому сезоні виступатиме в Лізі конференцій. Стартуватиме цей колектив із третього кваліфікаційного раунду, який відбудеться 4 та 11 серпня (суперник стане відомий згодом).

Трохи раніше в цьому ж турнірі розпочне боротьбу 67-річна полтавська «Ворскла». Вже 21 та 28 липня у рамках другого кваліфікаційного раунду колектив Віктора Скрипника зустрічатиметься зі шведським ФК «АІК».

Повертаючись до теми новачків, для прикладу зазначимо, що найстаршим дебютантом футбольних єврокубків сезону 2022/23 є угорська «Кішварда» (Ліга конференцій). Цьому ФК уже 111 років і за підсумками минулого чемпіонату вони вперше пробилися на міжнародну арену.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах