35788
18:07 13.082022

З нагоди Міжнародного дня молоді в обласному центрі провели різноманітні спортивні змагання

Спорт 6909

Сьогодні, 13 серпня, на ужгородський стадіон «Автомобіліст» завітало близько 150 перспективних спортсменів (легкоатлетів, дзюдоїстів, самбістів і футболістів).

Раніше День молоді в Україні відзначали в останню неділю червня. Минулого року Указом Президента з метою підтримки прагнення української молоді до інтеграції у європейську спільноту, утвердження цінностей демократії та свободи, а також ураховуючи ініціативу молодіжних організацій та рухів, постановили відзначати День молоді в Україні щороку 12 серпня. Тепер наша країна відзначає це свято разом з усім світом.

З нагоди Міжнародного дня молоді в Ужгороді на місцевому стадіоні «Автомобіліст» провели змагання з легкої атлетики (стрибки у довжину з розбігу), дзюдо, бойового самбо, міні-футболу та футболу.

У легкоатлетичних змаганнях взяли участь близько 40 спортсменів віком 12–15 років. Визначали кращих у двох вікових категоріях серед хлопців та дівчат. Попри те, що ці старти – це тільки початок нового сезону, юні легкоатлети продемонстрували хороший рівень підготовки і відзначилися великою жагою до перемоги.

У рамках цього спортивного заходу провели товариську матчеву зустріч самбістів і дзюдоїстів (10х10). Сутички проходили за правилами дзюдо і бойового самбо. «Ці змагання були необхідними для наших дітей, оскільки вони тривалий час перебувають без змагального досвіду. Востаннє ми виходили на старт наприкінці минулого року. Юні спортсмени 2008-2014 р.н. викладалися на повну й отримали чимало позитивних вражень. Щодо результатів протистоянь, то обидві команди стали переможцями», – розповів «Карпатському об’єктиву» старший тренер відділення дзюдо Ужгородської ДЮСШ №1 Віктор Камінський

У футбольному турнірі Ужгородської ДЮСШ №1 взяло участь чотири колективи (гравці 2008-2011р.н.). Тренери зробили склади команд більш-менш рівними, аби на полі була конкурентна боротьба. Матчі вийшли видовищними і цікавими. А переможці та призери отримали заслужені нагороди.

Окрім цього також відбувся мініфутбольний турнір з-поміж команд мікрорайонів Ужгорода. Загалом на старт виходили 11 колективів, кожен з яких прагнув успішного результату. У підсумку перше місце зайняв «Проспект-Junior». Друге місце посіла команда «Paradise», а третє – «Афганець».

Такі спортивні змагання – хороша нагода для молоді трохи відволіктися від жахливих подій, які відбуваються в нашій країні, а також удосконалити свої спортивні вміння й з користю і цікавістю провести час.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах