36524
09:40 30.102022

«Ворскла» була сильнішою за «Минай»

Спорт 5180

29 жовтня на «Минай-Арені» відбулася гра 10-го туру УПЛ між полтавською «Ворсклою» та «Минаєм». Номінальними господарями цього поєдинку були полтавчани, які ще злітку базуються на Закарпатті, а стадіоном для своїх домашніх матчів обрали арену в с. Минай.

За підбором гравців «Ворскла» входить до топ-5, та старт сезону в команди Віктора Скрипника не задався (у дев’яти попередніх іграх полтавці набрали тільки 8 очок і в таблиці перебували позаду «Миная»). У цій грі фахівці віддавали перевагу «ворсклянам», але закарпатці прагнули спростувати такі думки й продовжити свою 3-матчеву безпрограшну серію.

На початку матчу обидві команди активно йшли вперед, але через брак у роботі з м‘ячем, довести атаки до логічного завершення не вдавалося. Перший небезпечний момент виник на 19-й хв. і одразу завершився результативним ударом Сефері з меж штрафного майданчика (1:0). Через одинадцять хвилин після цього епізоду 16-й номер «Ворскли» міг «відзначитися» голом і в свої ворота, коли м’яч після розіграшу стандарту і рикошету від албанця летів у ствір воріт, та Дмитро Різник вчасно зреагував і перевів круглого на кутовий.

Могли минайці відігратися наприкінці першого тайму. На 42-й хв. після навісу Ельдара Кулієва головою бив Назарій Воробчак, а на 45-й хв. прицільного удару здалеку завдавав Дмитро Нємчанінов. Якщо в першому епізоді м’яч полетів повз ворота, то в другому – кіпер здійснив сейв.

Не використавши гострі моменти наприкінці першого тайму, та нічого не створивши на початку другого, на 64-й хв. «Минай» пропустив вдруге (простріл зліва від Василя Кравця результативно замкнув Марлісон).

За кілька миттєвостей після другого пропущеного м’яча закарпатці могли скоротити відставання у рахунку, та Єгор Твердохліб ударом головою спрямував м’яч у поперечину. На жаль, більше нагод для взяття воріт у нашої команди не виникало.

А от номінальні господарі наприкінці матчу могли робити рахунок розгромним. На 88-й хв. воротам Олександра Бандури загрожував Василь Кравець, а на 92-й хв. – Іван Нестернео. Благо, кіпер минайської команди парирував небезпечні удари.

У підсумку гра завершилася перемогою «ворсклян» з рахунком 2:0. Далі в «Миная» виїзна гра з лідером чемпіонату – «Дніпром-1». Колектив Олександра Кучера також грає домашні ігри на Закарпатті, тож за межі області минайцям виїзджати не доведеться. Гра відбудеться 6 листопада і розпочнеться о 13:00.

«Ворскла» (Полтава) – «Минай» – 2:0 (1:0)

Голи: Сефері 19, Марлісон 64.

«Ворскла»: Дмитро Різник, Гоко Зайков, Ігор Пердута, Денис Олійник (Руслан Степанюк 81), Сефері, Володимир Чеснаков, Василь Кравець, Андрій Бацула (Іван Нестеренко 81), Марлісон, Артем Челядін (Ардіт Толі 61), Владлен Юрченко (Феліпе 76).

Головний тренер – Віктор Скрипник.

«Минай»: Олександр Бандура, Олег Горін, Ігор Гончар, Іван Трубочкін, Дмитро Нємчанінов, Вадим Вітенчук (Антон Байдал 76), Олексій Хахльов (Руслан Паламар 66), Єгор Твердохліб, Назарій Воробчак, Олег Вишневський (Данило Колесник 67), Ельдар Кулієв (Юрій Коломоєць 76).

Головний тренер – Володимир Шаран.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах