36638
16:47 7.112022

Успішний дебют наших баскетболістів у Вищій лізі

Спорт 6797

Наприкінці минулого тижня, 4–6 листопада, в СК «УжНУ» відбувалися ігри першого туру Вищої ліги України з баскетболу сезону 2022/23.

БК «Ужгород» напередодні сезону підсилився кількома кваліфікованими гравцями, аби на хорошому рівні виступати у другому за силою дивізіоні країни. За підсумками двох стартових матчів можна сказати, що новачки добре влилися в склад закарпатської команди.

У перший ігровий день, 4 листопада, «Ужгород» зустрічався з «Че-Баскет-ЧОДЮСШ» (Чернівці). Стартові хвилини були за гостями, та з плином часу наша команда вирівняла гру, а згодом і заволоділа ініціативою. Перша чверть завершилася з рахунком 20:17, а після другої – перевага закарпатського БК вже сягала 11-ти очок (39:28).

У третій 10-хвилинці команда Олександра Зубковського краще за суперника оборонялася й результативніше діяла в нападі, що дозволило наростити гандикап до 18 пунктів (65:47). У заключній чверті в грі господарів відбувся спад, чим почав користуватися суперник. Чернівчани скоротили відставання до 8 очок (78:70) і прагнули відігратися, та ужгородці вчасно стабілізували свою гру й втримали переможний результат. Та гра у підсумку завершилася з рахунком 81:70.

Найрезультативнішими у складі команди-переможниці були Максим Воробйов (21 очко), Валентин Рипкович (17) і Богдан Владов (16). Також закинутими м’ячами відзначилися Денис Кошовець (11 пунктів), Максим Андреянов (9), Андрій Куртєв (3), Андрій Попадинець (2) і Артем Пустовіт (2).

Наступного дня, 5 листопада, на майданчику зійшлися «Че-Баскет-ЧОДЮСШ» і «Калуш-ПНУ». Чернівчани переважали суперника й зуміли вибороти перемогу. Фінальна сирена зафіксувала рахунок 79:70 (21:17, 15:23, 22:19, 21:11).

А в заключний ігровий день першого туру, 6 листопада, господарі майданчика – БК «Ужгород» – зустрічалися з «Калушем-ПНУ». У стартовій 10-хвилинці кращими були калушани. Вони й заволоділи перевагою у 5 очок (14:19). У другій чверті в напруженій боротьбі закарпатці змогли наздогнати суперника (моментами й виходили вперед), тож на велику перерву команди пішли за нічийного рахунку – 34:34.

Як показала гра, перепочинок пішов на користь закарпатцям. У другій половині матчу господарі відчутно додали й демонстрували баскетбол хорошого рівня. Третю чверть наші хлопці завершили з перевагою у 19 пунктів (62:43) і зробили вагому заявку на успіх. У заключній частині матчу ужгородці не тільки не розгубили відрив, а й збільшили його. У підсумку команда Олександра Зубковського святкувала перемогу з рахунком 84:56.

Вагомий внесок у звитягу своєї команди зробили Максим Воробйов (16), Валентин Рипкович (16), Денис Кошовець (14), Богдан Владов (8), Артем Пустовіт (8), Андрій Куртєв (6), Максим Андреянов (5), Дмитро Пілієв (4), Андрій Попадинець (3), Владислав Плешаков (3) і Павло Бігорі (1).

Отож дебют БК «Ужгород» у другому за силою дивізіоні вийшов успішним (дві перемоги в двох протистояннях). Тепер закарпатський колектив готується до своїх наступних матчів (знову проти калушан і чернівчан), які відбудуться 18 та 20 листопада.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах