36708
13:01 14.112022

Закарпатські футбольні команди боролися за вихід до фіналу обласних змагань

Спорт 6649

У неділю, 13 листопада, відбулися поєдинки 1/2 фіналу Благодійного турніру – чемпіонату Закарпаття з футболу на честь воїнів ЗСУ.

«Севлюш» (Виноградів) – «Медея» (Оноківська ТГ). Фото ФК «Севлюш»

Півфінальні матчі, як власне й ігри 1/4 фіналу, проходили на нейтральних полях. Боротьба була напруженою та видовищною, оскільки на кону стояв вихід до фіналу.

«Севлюш» (Виноградів) – «Медея» (Оноківська ТГ) – 1:1 (пен. – 1:3)

Протягом усього турніру ці команди показували хороші результати. І ось зараз настала черга визначити хто ж із них сильніший. Боротьба тривала на кожному клаптику поля зі стартового й до фінального свистка.

Перша половина зустрічі була за виноградівцями, які під ендшпіль першого тайму зуміли забити (автором результативного удару став досвідчений Адріан Пуканич). Однак втримати переможний результат номінальним господарям не вдалося. На 65-й хв. «Медея» використала один із небагатьох гольових моментів і відновила рівновагу (гол на рахунку Руслана Соскиди).

Ближчими до другого голу в заключні пів години гри були виноградівці, та реалізувати свої шанси їм не вдалося. У підсумку основний час зустрічі завершився внічию 1:1 і командам довелося пробивати 11-метрові удари.

Героєм серії пенальті став кіпер «Медеї» Юрій Славік, котрому вдалося відбити три удари суперників (тільки один «Севлюш» зумів реалізувати). А ось гості реалізували три з чотирьох «пострілів» й сенсаційно пробилися до фіналу.

«Вільхівці» – «Карпати» (Рахів) – 2:1

Активнішими на старті поєдинку були номінальні господарі, котрі вже на 12-й хв. змогли провести результативну атаку (своє ім’я у графу «забиті м’ячі» вписав Кирило Бистрицький). Мінімальна перевага «Вільхівців» протрималася увесь перший тайм і стартовий відрізок другого. А ось на 52-й хв. рахів’яни завдяки Юрію Шукалю рахунок зрівняли (1:1).

Здавалося, що й тут дійде справа до 11-метрових ударів, та «Вільхівці» все ж дотиснули свого суперника й на 81-й хв. зусиллями Анатолія Ключа провели друге взяття воріт (рахунок став 2:1). За мить після забитого м’яча номінальні господарі залишилася в меншості і в «Карпат» з’явилася нагода ще одного разу відігратися. Однак чисельною більшістю гості не скористалися й «Вільхівці» втримали перемогу, яка дозволила їм поборотися за престижний обласний трофей.

Отож «золото» та «срібло» між собою розіграють «Медея» (Оноківська ТГ) і «Вільхівці», а в поєдинку за «бронзу» зійдуться «Севлюш» (Виноградів) і «Карпати» (Рахів).

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах