36711
18:55 14.112022

У рідних стінах закарпатські гандболісти продемонстрували хороші результати

Спорт 6246

11–13 листопада на «Карпати-Арені», що в с. Барвінок Ужгородського району, проходили матчі 2-го з’їзного туру Суперліги України з гандболу серед чоловічих команд сезону 2022/23.

У рамках другого туру зустрічалися команди з різних груп. Щодня на нашій арені проходило по три поєдинки, більшість з яких були цікавими та інтригуючими. Звичайно, найпильніша увага була прикута до господарів – «Карпат-ШВСМ» (Ужгород).

У перший ігровий день закарпатська команда зустрічалася з «Одесою». Стартова 15-хвилинка проходила в напруженій безкомпромісній боротьбі, а лідер у рахунку змінювався декілька разів. А от у другій частині першого тайму «карпатівці» захопили ініціативу і вирвалися вперед (18:15). Після перерви господарі майданчика продемонстрували надійну гру в захисті й добре зіграли в нападі, що дозволило святкувати перемогу – 36:28.

Вагомий внесок у перемогу своєї команди зробили Олександр Місяйло (9 м’ячів), Ярослав Котюк (7), Микита Ішкін (5), Владислав Кукушкін (5), Іван Глущенко (2), Олександр Польогкий (2), Едуард Гадельшин (2), Станіслав Кириленко (1), Віталій Дмитренко (1), Артем Іванов (1) і Георгій Гордієнко (1).

Наступного дня підопічні Сергія Гордієнка протистояли «Донбасу» (Донецький регіон). На жаль, скласти серйозну конкуренцію міцному супернику нашим хлопцям не вдалося. Вже за підсумками 30-ти зіграних хвилин гості лідирували 10:18, а на момент фінальної сирени рахунок був – 22:31.

Результативними діями у складі «Карпат-ШВСМ» відзначилися Ярослав Котюк (7), Олександр Польогкий (5), Владислав Кукушкін (5), Станіслав Кириленко (2), Денис Барутенко (1), Георгій Гордієнко (1) та Олександр Місяйло (1).

У заключний змагальний день «Карпати-ШВСМ» зустрічалися з чинним чемпіоном – «Мотором». Та одразу зауважимо, що запоріжці виставили на цей тур не основний склад, тож нашим хлопцям було легше протистояти гранду українського гандболу.

У цій грі «Карпати-ШВСМ» зі стартових хвилин захопили лідерство й тривалий час контролювали хід зустрічі. Вже в першому таймі ужгородці відірвалися від суперника на відстань семи очок (21:14). Та легким цей матч для господарів не назвеш. Наприкінці протистояння суперник наблизився до нас впритул і мав декілька нагод, аби відігратися, та, на щастя, закарпатська команда вистояла і здобула історичну перемогу. Фінальний рахунок матчу – 36:35.

Влучні кидки по воротах «Мотора» завдали Ярослав Котюк (12), Олександр Місяйло (10), Станіслав Кириленко (6), Микита Ішкін (5), Владислав Кукушкін (2) та Олександр Польогкий (1).

Якщо підсумувати виступ нашої команди минулого тижня, то він вийшов більш ніж удалим, оскільки чотири набрані пункти в матчах із такими суперниками – це чудовий результат.

Результати інших матчів 2-го з’їзного туру:

«ЦСКА-ШВСМ» (Київ) – «Мотор» (Запоріжжя) – 31:27,

«СКА» (Львів) – «Донбас» (Донецький регіон) – 22:40,

«Одеса» – «ЦСКА-ШВСМ» (Київ) – 27:26,

«Мотор» (Запоріжжя) – «СКА» (Львів) – 32:25,

«ЦСКА-ШВСМ» (Київ) – «Донбас» (Донецький регіон) – 25:32,

«СКА» (Львів) – «Одеса» – 27:35.

Турнірна таблиця

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах