36796
15:13 21.112022

Ужгородські баскетболісти продовжили свою переможну серію

Спорт 7251

18–20 листопада в СК «УжНУ» відбулися матчі другого з’їзного туру Вищої ліги України з баскетболу сезону 2022/23.

Старт чемпіонату для закарпатців виявився успішним: дві перемоги в двох протистояннях. У другому турі представники Срібної землі прагнули повторити цей результат і закріпитися на вершині турнірної таблиці групи №2.

«Ужгород» – «Калуш-ПНУ» – 90:82

Протистояння ужгородців та калушан, як це часто буває, проходило в цікавій та видовищній конкуренції, а лідер у рахунку змінювався більше десяти разів. Якщо за підсумками 10 зіграних хвилин лідирували господарі (26:19), то на екваторі матчу попереду були вже гості – 46:47.

Третя чверть виявилася напруженою (команди йшли нога в ногу) і спрогнозувати переможця дуелі було складно. Перед вирішальною частиною гри рахунок на табло – 68:67. Інтрига зберігалася до завершальних хвилин матчу. Коротка лава запасних калушан далася взнаки. Гості не змогли втримати високий темп і в підсумку поступилися. Фінальна сирена зафіксувала звитягу ужгородців із рахунком 90:82.

Вагомий внесок у звитягу своєї команди зробили Максим Воробйов (31 очко), Максим Андреянов (15), Денис Кошовець (13), Богдан Владов (12), Валентин Рипкович (8), Артем Пустовіт (6) та Андрій Попадинець (5).

«Ужгород» – «Че-Баскет-ЧОДЮСШ» (Чернівці) – 93:86

Стартові хвилини матчу проходили за рівної гри, а ось потім господарі майданчика вирвалися вперед і за підсумками першої чверті володіли 9-очковою перевагою (28:17). На початку другої 10-хвилинки ужгородці ще більше зміцнили свої позиції (34:17), та далі в нашої команди послідував спад, чим почав користуватися суперник. На велику перерву команди пішли за результату 47:38, а перед вирішальною 10-хвилинкою рахунок був 71:67.

Намагання гостей на початку четвертої чверті принесли їм локальний успіх – рахунок став рівним (71:71). Та відпускати перемогу, яка була так близько, закарпатці не збиралися. Наші баскетболісти вчасно внесли правильні корективи в свою гру й повернули собі лідерство. Кінцівка матчу була за господарями, які в підсумку святкували свою четверту перемогу поспіль. Цього разу з рахунком 93:86.

Найрезультативнішими у складі «Ужгорода» були Денис Кошовець та Максим Воробйов (в обох по 28 набраних очок). Також результативними діями у складі нашої команди відзначилися Валентин Рипкович (12), Андрій Попадинець (7), Артем Пустовіт (7), Дмитро Пілієв (5), Максим Андреянов (4) і Богдан Владов (2).

Додамо, що в Ужгороді також відбувся матч між «Калушем-ПНУ» та «Че-Баскетом-ЧОДЮСШ», який завершився перемогою останніх з рахунком 72:87.

Отож, здобувши чотири перемоги на старті дебютного сезону у Вищій лізі України, головна баскетбольна команда Закарпаття лідирує у своїй групі. Наступні матчі колектив Олександра Зубковського проведе на початку грудня.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах