37187
20:35 15.012023

Ужгородські гандболісти отримали першого суперника в Кубку України

Спорт 3274

Нещодавно відбулася процедура жеребкування першого етапу Кубка України з гандболу серед чоловічих команд сезону 2022/23.

У нинішньому сезоні боротьбу за престижний трофей вестимуть 13 команд (шість представників Суперліги та сім колективів з Вищої ліги). Діючий володар Кубка – запорізький «Мотор» – розпочне свої виступи з 1/2 фіналу, інші ж ГК стартуватимуть з першого раунду, себто 1/8 фіналу.

Напередодні жеребкування команд-учасниць поділили на два кошики згідно рейтингу.

Ужгородським «Карпатам», які демонструють хороші результати в Суперлізі, в суперники дісталася друга команда Вищої ліги – «ХНУ-ДЮСШ №1» (Хмельницький). Наші гандболісти будуть фаворитами майбутніх протистоянь і повинні подолати стартовий бар’єр. Інший результат, окрім перемоги, буде вважатися за невдачу. Одразу зауважимо, що обидва матчі проходитимуть на майданчику підопічних Сергій Гордієнка.

Також на Закарпатті зустрічатимуться «RGM GROUP-СумДУ» (Суми) – «ХАІ-ФГХО» (Харків) та «Вінниця ВДПУ-МДЮСШ 3» – «ЦСКА-ШВСМ» (Київ).

Паралельно в Одесі зіграють свої поєдинки інші три пари 1/8 фіналу, а саме: «БСФК» – «Одеса», «Динамо-Академія» (Полтава) – «Донбас» (Донецький регіон) і «СКА-Львів» – «Ізмаїл».

Матчі цієї стадії змагань заплановані на 25–26 лютого.

Ігри першого раунду Кубка повинні показати різницю у класі між командами Суперліги та Вищої ліги України.

6 команд-переможців стартового етапу пройдуть до чвертьфіналу, де під час жеребкування будуть утворені три пари, котрі в двоматчевих протистояннях розіграють між собою путівки до 1/2 фіналу.

Зазначимо, що півфінальні ігри, матч за третє місце та фінал проходитимуть у форматі Фіналу чотирьох в одному місті й складатимуться з одного поєдинку.

Нагадаємо, що найвищим досягненням ужгородських «Карпат» у Кубку України є вихід до Фіналу чотирьох. У сезоні 2019/20, виступаючи у Вищій лізі, наші гандболісти зайняли високе третє місце. Цього разу наші гандболісти прагнуть, щонайменше, повторити це досягнення.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах