38066
08:50 15.042023

«Минай» – «Кривбас»: швидкий м’яч вирішив долю матчу

Спорт 5097

Закарпатська команда у домашній грі 21-го туру УПЛ проти криворіжців виборола довгоочікувану перемогу.

У нижній частині турнірної таблиці точиться напружена боротьба за збереження прописки в еліті українського футболу. У заключній третині чемпіонату «Минаю» необхідно брати якомога більше очок щоб почувати себе комфортно і виконати завдання на сезон.Суперник нашої команди набрав хороший хід і став один із претендентів на єврокубки, але закарпатці були налаштовані відібрати очки в команди Юрія Вернидуба.

Вже на стартовій хвилині зустрічі господарі поля завдали перший удар по воротах. Та якщо удар Андрія Булези виявися неточним, то на 4-й хв. Олег Вишневський, вийшовши віч-на-віч з воротарем (чудову передачу в цьому епізоді віддав Ігор Гончар), зумів завдати точного «пострілу» (1:0).

Після взяття воріт минайці діяли по рахунку, граючи від захисту. Криворіжці в першому таймі майже нічого небезпечного створити не змогли. Вартує уваги хіба що удар Дениса Устименка з гострого кута, який у підсумку виявився неточним.

У другій 45-хвилинці, власне як і в першій, на полі було багато боротьби. Футболісти не хотіли поступатися у єдиноборствах і грали до останнього. Через це було чимало свистків арбітра та жовтих карток. На жаль, не обійшлося й без травм.

Закарпатська команда компактно грала в обороні й не давала супернику створювати гостроту поблизу власних воріт. «Кривбас» тиснув, але «Минай» вистояв. Найближчим до взяття воріт у складі команди-гостей був Денис Устименко, проте Олександр Бандура його дальній удар зупинив. Могли забити другий гол і підопічні Володимира Шарана, але удар головою у виконанні Олега Горіна після розіграшу стандарту парирував Андрій Кліщук.

Мінімальна перемога над «Кривбасом» дозволила нашій команді піднятися на десяту сходинку турнірної таблиці (21 очко). Наступним суперником «Минаю» буде «Верес». Ця гра відбудеться 22 квітня у Рівному.

«Минай» – «Кривбас» (Кривий Ріг) – 1:0 (1:0)

Гол: Олег Вишневський 4.

«Минай»: Олександр Бандура, Дмитро Нємчанінов, Ігор Гончар, Юрій Кравчук, Олександр Мельник (Богдан Чуєв 46), Вадим Вітенчук, Олег Горін (Сергій Петько 83), Єгор Твердохліб, Назарій Воробчак (Міхаіл Гечев 23), Олег Вишневський, Андрій Булеза (Валерій Рогозинський 60).

Головний тренер – Володимир Шаран.

«Кривбас»: Андрій Кліщук, Андрій Понєдєльнік, В’ячеслав Рябов, Данило Бескоровайний, Іван Дібанго, Євген Банада, Клім Приходько (Артур Микитишин 46), Микита Татарков (Тимур Кораблін 77), Ріфет Капіч, Максим Задерака (Максим Луньов 68), Денис Устименко.

Головний тренер – Юрій Вернидуб.

Інші поєдинки 21-го туру:

«Інгулець» (Петрове) – «Колос» (Ковалівка) – 0:1,

«Рух» (Львів) – «Динамо» (Київ) – 1:1,

15 квітня (субота)

13:00. «Металіст» (Харків) – «Верес» (Рівне),

15:00. «Зоря» (Луганськ) – «Дніпро-1»,

15:00. «Металіст 1925» (Харків) – «Олександрія»,

16 квітня (неділя)

14:00. «Шахтар» (Донецьк) – «Львів»,

15:00. «Чорноморець» (Одеса) – «Ворскла» (Полтава).

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах