38221
13:57 1.052023

«Strong Race» об’єднав в Ужгороді учасників з різних куточків України

Спорт 4940

30 квітня в обласному центрі Закарпаття відбувся благодійний забіг з перешкодами «Strong Race». Цей захід має на меті популяризувати програму підготовки населення до національного спротиву, а всі зібрані кошти будуть передані на підтримку Збройних сил України.

Для учасників, а їх було близько 300, була підготовлена виснажлива та надзвичайно цікава дистанція протяжністю 7 км. Чоловіки та жінки мали подолати 15 різноманітних перешкод, які траплялися на їхньому шляху. Зокрема перелізти через вантажівку, високу дерев’яну конструкцію; проповзти під колючим дротом та колесами; перенести на собі важкі мішки, каміння, колоди; подолати болотяний та водяний відрізки; піднятися по канату вгору; кидати спис, і це ще не весь перелік випробувань.

Успішно подолати все було надзвичайно складно. Особливо тим, хто в таких стартах брав участь уперше. Та організатори давали можливість трохи полегшити собі роботу, і замість складних вправ можна було виконати інші завдання (стрибки). Перед стартом учасників закликали допомагати одне одному, що власне й можна було побачити на складних відрізках гонки. Також учасникам порадили відсунути на другий план час проходження дистанції, а передусім отримати задоволення від цієї події.

Те, що забіг з перешкодами вийшов видовищним та захопливим, підтверджував і той факт, що містяни, котрі прогулювалися Ужгородом або ж відпочивали на лавицях, починали уважно стежити за перипетіями, які точилися на дистанції.

Найшвидше подолав усі випробування хустянин Артур Гергардт (його час – 32 хв. 47 сек.). Другим серед чоловіків фінішував Антон Тарасіч із Великих Лучок (36 хв.), а третім – ужгородець Ярема Кузенко (37 хв. 55 сек.). Серед жінок топ-3 такий: перше місце – Юлія Янчук (Ужгород, час – 44 хв. 17 сек.), друге – Яна Щука (Хмельницький, час – 47 хв. 4 сек.), третє – Габріелла Бонь (Виноградів, 47 хв. 52 сек.).

Тріумфатор «Strong Race» Артур Гергардт у коментарі для «Карпатського об’єктива» розповів, що брати участь у цих стартах було цікаво і в нього залишилося багато позитивних емоцій від перемоги. «Я вже не вперше змагався в подібних забігах. Хочу відзначити, що організація була на хорошому рівні: для учасників підготували дуже складну й водночас надзвичайно захопливу дистанцію. Для досягнення високого результату треба бути добре підготовленим і володіти різноманітними якостями, як-от біговими та силовими», – зазначив спортсмен.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах