38966
12:55 26.062023

Вища ліга Закарпаття з футболу: на екваторі змагань

Спорт 2471

У неділю, 25 червня, відбулися матчі 7-го туру Вищої ліги області з футболу серед аматорських команд сезону 2023.

«Медея» (Оноківська ТГ) – «Тячів». Фото «Лобда»

Завершальні ігри першого кола чемпіонату принесли як доволі прогнозовані результати, так і несподівані. Загалом у чотирьох матчах було забито 17 голів, тож протистояння виявилися цікавими.

«Севлюш» (Виноградів) – «Будівельник» (Ужгород)

Зустріч претендента на лідерство та аутсайдера чемпіонату завершилася з розгромним рахунком. Уже на початку поєдинку гості залишились у меншості, тож господарі почувалися на полі доволі вільно. Ще до перерви їм вдалося провести дві результативні атаки, на завершенні яких вдало зіграли Михайло Чедрик (19) та Адріан Пуканич (23). На 57-й хв. «Будівельник» зусиллями Владислава Турецького один м’яч відіграв (2:1), але потім ужгородська команда посипалася і пропустила ще 7 (!) голів.

Адріан Пуканич довів свій лік забитих м’ячів до трьох (62, 79). Тричі відзначився також Сергій Лукулинець (66, 67, 72). По одному точному удару завдали Юрій Чонка (61) та Антон Береш (84). Як підсумок – рахунок на табло 9:1.

«Марамуреш» (Солотвинська ТГ) – «Вільхівці»

Обидва колективи – сусіди в турнірній таблиці й нещодавно заявили про свої амбіції брати участь в аматорському чемпіонаті України. Було цікаво побачити на полі, хто з них сильніший. Протистояння виявилося напруженим, і до кінця не було впевненості, з яким результатом може закінчитися гра. Тривалий час на табло були нулі, і тільки на 68-й хв. «Вільхівці» зуміли забити м’яч, автором якого став Максим Минайленко.

Опісля моменти для взяття воріт мали як одні, так і другі, але змінити рахунок на табло вже не вдалося. «Вільхівці» вибороли мінімальну виїзну перемогу й обійшли «Марамуреш» у турнірній таблиці.

«Карпати» (Рахів) – «Бужора» (Іршава)

Набирати залікові бали цим командам у нинішньому сезоні непросто, тож у цьому матчі обидва колективи розраховували на очки. На 32-й хв. Роман Лазарчук вивів рахів’ян уперед, і саме за мінімальної переваги «Карпат» команди пішли на перерву.

На 60-й хв. Іван Ільчук подвоїв перевагу «Карпат», однак за 15 хвилин до завершення гри «Бужора» скоротила відставання до одного м’яча – результативною дією відзначився Іван Качур. Іршавці намагалися відігратися й зачепитися за очки, та їхні намагання успіхом не увінчалися. «Карпатівці» втримали переможний результат (2:1) і зрівнялися за балами із суперником.

«Медея» (Оноківська ТГ) – «Тячів»

Центральна гра туру, в якій третя команда чемпіонату приймала лідера Вищої ліги, вийшла яскравою й мала захопливу кінцівку. Господарям поля вдалося забити швидкий гол: на 9-й хв. результативного удару завдав Валерій Роля. Попри створені небезпечні моменти, цифри на табло 1:0 зберігалися весь основний час зустрічі. Тільки на першій компенсованій хвилині «Тячів» зрівняв рахунок – точний удар в активі Михайла Лозинця.

Та останнє слово в цьому матчі було за «Медеєю». Колектив із Ужгородщини незадовго до фінального свистка провів результативну атаку, на завершення якої добре зіграв Віталій Медведєв і вирвав сенсаційну перемогу – 2:1.

Це перша поразка «Тячева» в нинішньому чемпіонаті. Утім команда завершила перше коло на першій сходинці. Попереду на нас очікує цікава боротьба як за «золото», так і за нагороди срібного та бронзового ґатунків.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах