38970
13:46 26.062023

Ужгородці серед призерів Європейської юнацької баскетбольної ліги

Спорт 2312

Тріумфатори ВЮБЛ (Всеукраїнської юнацької баскетбольної ліги) серед гравців 2010 р.н. – ЗОДЮСШ м. Ужгород – підтвердили свою міць і на міжнародній арені.

Як ми повідомляли, юні ужгородські баскетболісти брали участь у ЄЮБЛ і пройшли до Фіналу восьми, який відбувся 19–21 червня в Будапешті (Угорщина). БК «Ужгород» U-13 під керівництвом Василя Товтина й Олександра Зубковського добре підготувався до міжнародних протистоянь і продемонстрував хороший результат.

Перший поєдинок групового етапу наша команда провела з «Гонведом» (Будапешт). У двох стартових чвертях перевагою володіли угорці. На табло був рахунок 23:43. А ось у другій половині матчу закарпатці значно додали й переломили хід протистояння на свою користь. Фінальний результат гри – 75:70. Найрезультативнішими в складі ужгородського БК були Олександр Павай та Артем Дьордяй, які набрали 23 та 21 очко відповідно.

Далі «Ужгород» протистояв «Превідзі» (Словаччина). Наша команда зі стартових хвилин заволоділа ініціативою і впевнено йшла до своєї мети. У підсумку поєдинок завершився переконливою звитягою закарпатців з рахунком 89:59. Найбільше набраних балів виявилося в активі Артема Дьордяя (21).

А в заключному матчі групового етапу українці були сильнішими за турецький «Памукспор» (Стамбул). Після не зовсім успішної першої чверті (13:22) наші баскетболісти зібралися й доволі швидко нівелювали відставання, а згодом і захопили лідерство, яке довели до перемоги (79:58). Найбільший внесок у вікторію своєї команди зробив її лідер Артем Дьордяй, який у цій грі закинув 26 очок.

На жаль, продовжити свою переможну серію у фіналі ужгородцям не вдалося. Наші хлопці чинили гідний опір команді з Лондона («Еліт»), але зачепитися за позитивний результат не змогли. Підсумковий рахунок зустрічі – 73:86 (11:24, 19:23, 24:18, 19:21).

У підсумку БК «Ужгород» U-13 став срібним призером Європейської юнацької баскетбольної ліги, що є чудовим результатом. Міжнародний досвід надзвичайно важливий для становлення молодих баскетболістів. Ці змагання повинні додати впевненості закарпатцям, щоб і в подальшому вони продовжували перебувати на провідних ролях у всеукраїнських змаганнях.

Відзначимо, що Артем Дьордяй отримав нагороду кращого гравця команди, а Олександр Павай увійшов до символічної п’ятірки Фіналу восьми.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
На Закарпатті розпочався сезон шашликів. У скільки обходиться відпочинок на природі
17:32
Міноборони запустило е-чергу в ТЦК
16:55
В Ужгороді оштрафували 818 водіїв за порушення правил паркування
16:43
На Закарпатті продовжується розбудова й модернізація об'єктів медичної інфраструктури
15:59
У Закарпатському угорському інституті організували науково-дискусійний захід
14:40
Ансамбль «Угорські мелодії» презентує концерт «Чардаші, пісні та танці» 19 травня в обласній філармонії
12:58
В Ужгороді змагалися дзюдоїсти в залік VІ Літньої гімназіади України
12:01
Завдяки прокуратурі перша на Закарпатті печерна стоянка людей кам'яного віку перебуватиме під охороною
11:18
«Вишиваємо перемогу»: в обласній бібліотеці розпочали вишивати мапу України
10:06
Новий дім для Луганського обласного будинку дитини облаштували на Мукачівщині
09:45
Всі новини