39131
11:06 14.072023

У контрольному матчі минайці поступилися львів’янам

Спорт 2474

13 липня на «Минай-Арені» відбувся товариський матч учасників УПЛ – «Миная» та «Руху» (Львів).

У цьому поєдинку Володимир Шаран задіяв велику кількість футболістів, чого не можна сказати про Віталія Пономарьова, у якого у той день був ще один спаринг, тож виконавців довелося поберегти. До складу «Минаю» ввійшли провідні гравці минулого сезону, а також новачки і футболісти, що перебувають на перегляді.

Команди були жвавими в першому таймі і створили чимало небезпечних моментів. Уже на 3-й хв. Єгор Твердохліб міг вивести господарів уперед, але його удар з-за меж штрафного майданчика парирував Юрій Герета. Минуло декілька хвилин і нагода для взяття воріт виникла в гостей: Денис Теслюк завдавав прицільного удару з меж карної зони, але Олександр Кемкін урятував свою команду.

На 10-й хв. м’яч опинився у воротах «Минаю», але гол був скасований, оскільки лайнсмен зафіксував положення поза грою. Якщо на 20-й хв. закарпатська команда свій гольовий момент не використала (гравець, що перебуває на перегляді, не зумів замкнути чудову передачу у порожній кут воріт), то львів’яни на екваторі першого тайму забили (Руслан Непейпієв прорвався лівим флангом, увірвався у штрафний майданчик і точним ударом з гострого кута спрямував м’яч у сітку воріт).

На 36-й хв. Сергій Петько міг відновити рівновагу, та 32-й номер «Минаю» після розіграшу кутового пробив мимо воріт. Через чотири хвилини Юрій Кравчук порушив правила у межах власного штрафного майданчика й арбітр призначив пенальті. До м’яча підійшов Ярослав Карабін, але переграти Олександра Кемкіна він не зумів. Тож на перерву команди відправилися за рахунку 0:1.

У другому таймі гострих моментів значно поменшало. Минайці загрожували воротам суперника на 78-й і 82-й хв. У першому епізоді Данило Голуб спрямував м’яч поруч зі стійкою, а в другому – футболіст, який перебуває на перегляді, не зміг з-за меж штрафного майданчика переграти голкіпера. А ближче до завершення поєдинку виник момент у «Руха», та удар Дениса Теслюка з гострого кута відбив потенційний воротар «Минаю».

У підсумку гра завершися мінімальною поразкою «Минаю» з рахунком 0:1. Та результат у контрольних поєдинках далеко не основний фактор. Тренерський штаб отримав необхідну інформацію, з якою працюватиме в заключні два тижня тренувальних зборів.

Наступний спаринг колектив Володимира Шаран зіграє 16 липня. Суперником буде ще один учасник УПЛ – криворізький «Кривбас».

Результати попередніх товариських матчів «Минаю» на літніх зборах 2023:

«Минай» – «Металіст» (Харків) – 1:1,

«Минай» – «Дніпро-1» – 0:4,

«Минай» – «Хуст» – 3:1.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді відбудеться благодійний захід на підтримку ЗСУ
18:25
Житель Рахова, судимий за крадіжку та розбій, тепер відповідатиме перед судом і за торгівлю наркотиками
18:07
Закарпатські поліцейські зафіксували 37 водіїв, які розмовляли по телефону за кермом
17:52
Мукачівські школярі відправлять 11 дронів на ЗСУ
17:41
$8000 за можливість незаконно потрапити до Румунії – підозрюваному переправнику з Мукачева обрали запобіжний захід
17:40
Жіноча команда «Минаю» здолала потужних суперниць
17:28
Майже 200 витоків газу в 10 будинках виявили газовики під час проведення технічного обслуговування
17:11
У Мукачеві завершилася «Спортивна Шкільна ліга» з футболу серед юнаків
14:58
Закарпатська митниця: найчастіше порушення митних правил фіксуються через недекларування товарів громадянами
14:33
Нацгвардійці Закарпатті відзначили день пам'яті і перемоги над нацизмом
14:16
Всі новини