39154
13:35 17.072023

В Ужгороді на піщаному волейбольному майданчику розгорнулася видовищна боротьба за перемогу

Спорт 3378

16 липня на території стадіону «Авангард» відбувся Відкритий чемпіонат міста Ужгород із пляжного волейболу серед чоловічих команд.

У вихідний день виявили бажання позмагатися 13 команд. Переважна більшість учасників представляла Ужгород і Мукачево. Були й представники Ужгородського та Берегівського районів. Окрім цього, на піщаний майданчик виходили волейболісти з Харкова, Кривого Рогу та Рубіжного.

Тут панувала дружня атмосфера, оскільки учасники добре знають один одного й, незважаючи на статус суперників, підказували та підбадьорювали один одного. Тим не менше, боротьба між ними вийшла яскравою та захопливою. Декому із жеребом пощастило і довелося зіграти менше поєдинків, а дехто провів велику кількість протистоянь, що не так просто було зробити в спеку, яка того дня була в Ужгороді. Тож у деяких епізодах гравці мали переборювати не тільки суперників, а й самих себе.

Протягом декількох стартових поєдинків сформувалися явні фаворити в боротьбі за нагороди. Інші учасники намагалися їм нав’язувати боротьбу, та не завжди це вдавалося. А ось у протистояннях команд рівними за силами розгорталася напружена боротьба й не завжди вдавалося визначити переможця у двох сетах.

У підсумку до 1/2 фіналу вийшли Богдан Павлій/Руслан Казаков (Ужгород/Рубіжне), Михайло Грабовчак/Богдан Герич (Веряця/Зарічево), Михайло Скукіс/Ростислав Крайниковець (Ужгород/Оноківці) та Віктор Звурський/Кирило Сивулич (Мукачево). Мукачівський дует, який напередодні провів велику кількість протистоянь, розуміючи, що в них немає великих шансів зачепитися за успіх у протистоянні із Михайлом Скукісом та Ростиславом Крайниковцем, відмовився від півфінального матчу (їм була зарахована технічна поразка) й почав готуватися до боротьби за «бронзу». А в іншому півфіналі Богдан Павлій та Руслан Казаков (Ужгород/Рубіжне) обіграли Михайла Грабовчака і Богдана Герича (Веряця/Зарічево) з рахунком 2:0 (21:16, 21:18).

У поєдинку за третє місце (Михайло Грабовчак/Богдан Герич – Віктор Звурський/Кирило Сивулич) останні переважали своїх суперників й доволі впевнено вибороли звитягу. Підсумковий рахунок тієї зустрічі – 0:2 (12:21, 15:21).

Фінальне протистояння (Михайло Скукіс/Ростислав Крайниковець – Богдан Павлій/Руслан Казаков) було дуже цікавим та інтригуючим. У першому сеті Михайло та Ростислав перемогли 21:15, а от у другій партії більшість часу поступалися і суперник навіть двічі подавав на сет, однак лідери зібралися, проявили вольовий характер і вирвали перемогу – 24:22.

Таким чином переможцями Відкритого чемпіонату міста Ужгород із пляжного волейболу серед чоловічих команд стали Михайло Скукіс і Ростислав Крайниковець (Ужгород/Оноківці). Відповідно «срібло» дісталося дуету Богдан Павлій/Руслан Казаков (Ужгород/Рубіжне), а «бронзу» вибороли Віктор Звурський/Кирило Сивулич (Мукачево).

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах