39279
12:07 31.072023

Закарпатці показали хороший результат у Кубку України з пляжного волейболу

Спорт 2977

Наприкінці минулого тижня у Києві відбулися престижні всеукраїнські змагання з пляжного волейболу серед чоловічих команд. Між учасниками розгорнулася цікава боротьба за нагороди: до останнього складно було спрогнозувати імена переможців і призерів.

Михайло Скукіс і Юрій Бокшан

До основної сітки змагань зміг пробитися відомий закарпатський дует – Юрій Бокшан/Михайло Скукіс (Ужгород/Свалява). Представники Срібної землі завжди ставлять перед собою високі цілі. Цей раз винятком не став: наші хлопці налаштовувалися дати гідний бій суперникам і потрапити на п’єдестал пошани.

На груповому етапі представники Срібної землі зіграли два поєдинки, в яких здобули дві перемоги і з першого місця кваліфікувалися до плей-оф. У першому раунді на вибування Юрій Бокшан/Михайло Скукіс зустрілися з дуетом Євгеній Мазнєв/Ігор Яндович (Біла Церква). У першому сеті перемогли закарпатці (21:18), а ось у другому вправнішими виявилися гравці з Білої Церкви (20:22). Доля путівки до півфіналу визначалася у третій партії, під час якої кращу гру продемонстрували закарпатці. Наші хлопці перемогли з рахунком 15:10 і пробилися до топ-4.

У півфіналі ужгородсько-свалявський дует протистояв Сергію Зубику та Віталію Кибенку (Мукачево/Шостка). Якщо в першій партії Бокшан/Скукіс програли (11:21), то в другій здобули перемогу (21:17). У вирішальній частині зустрічі краще діяли Зубик/Кибенко, які й святкували звитягу – 12:15.

У матчі за «бронзу» Юрій Бокшан і Михайло Скукіс зустрічалися з парою Микита Ангелов/Павло Плотнік (Суми/Роздільна). Закарпатці добре почали гру й у напруженій боротьбі виграли першу партію (23:21). Однак далі ініціативу перехопили суперники, які спочатку зрівняли рахунок по сетах (15:21), а згодом і вирвали перемогу (13:15). Таким чином, Юрій та Михайло завершили змагання на четвертій сходинці, що є доволі хорошим результатом.

А у фіналі Кубка України з пляжного волейболу серед чоловічих команд 2023 кияни Іван Дацюк та Іван Ліхацький з рахунком 2:0 (21:15, 21:17) обіграли Сергія Зубика та Віталія Кибенка (Мукачево/Шостка).

Додамо, що інша закарпатська команда – Богдан Павлій/Руслан Казаков – не змогла пройти кваліфікацію і завершила змагання на 17-й позиції.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах