39282
13:58 31.072023

«Динамо» по-вольовому обіграло «Минай»

Спорт 2942

30 липня на київському стадіоні «Динамо» ім. Валерія Лобановського відбулася гра 1-го туру української Прем’єр-ліги з футболу сезону 2023/24, в якій гранд вітчизняного футболу («Динамо») приймав закарпатський «Минай».

У цій грі у футболках «Минаю» на поле вийшло шестеро новачків (троє зі старту і стільки ж по ходу зустрічі). Закарпатська команда провела хороший поєдинок, але створити сенсацію і зачепитися за очки не вдалося. Шанси для цього були, оскільки вже в дебюті зустрічі гості повели в рахунку. На 3-й хв. завдяки пресингу на чужій половині поля минайці перехопили м’яч і Вадим Вітенчук потужним ударом здалеку відкрив лік забитих м’ячів «Минаю» у новому сезоні.

Такий перебіг подій не влаштовував «динамівців», тож вони постійно йшли в атаку і тиснули на ворота закарпатської команди. Спочатку господарі перевіряли Олександра Бандуру ударами з-за меж штрафного майданчика, та спроби Миколи Шапаренка, Віталія Буяльського і Андрія Ярмоленка успіхом не увінчалися. 13-й номер «Минаю» з цими «пострілами» впорався без проблем.

А ось у період із 27-ї до 30-ї хв. кияни провели дві результативні атаки й вирвалися уперед (2:1). Спочатку Владислав Ванат удало зіграв на підбиранні й точно спрямував м’яч у сітку воріт, а згодом нападник якісно відгукнувся на передачу Віталія Буяльського.

Тільки-но кияни вийшли вперед, як захисник «Динамо» Денис Попов грубо зіграв проти Володимира Одарюка й залишив свою команду в меншості. На жаль, скористатися більшістю гостям не вдалося.

На початку другої половини гри команди обмінялися небезпечними моментами: удар Олега Вишневського відбив Георгій Бущан, а удар із розвороту у виконанні Андрія Ярмоленка виявився неточним. А на 56-й хв. склади команд стали рівними (10 х 10). Олександр Бандура порушив правила за межами штрафного майданчика й арбітр показав йому за це червону картку.

Протягом десяти хвилин, із 60-ї до 70-ї, минайці створили три моменти, але не реалізували їх. Удари головами у виконанні Єгора Твердохліба та Олега Вишневського були мимо цілі, а «постріл» Сергія Панасенка зупинив голкіпер.

А ось «Динамо» свої моменти наприкінці гри реалізувало. На 85-й хв. Віталій Буяльський точно виконав пенальті, яке заробив Владислав Дубінчак (не за правилами в цьому епізоді діяв Сергій Панасенко), а на 93-й хв. після дальнього удару Володимира Бражка і сейва Іллі Ольхового на добиванні точним був Олександр Караваєв (4:1). Між двома голами був момент у Міхаїла Гечева, та легіонер «Минаю» переграти Георгія Бущана не зумів.

Таким чином «Динамо» здобуло вольову перемогу з рахунком 4:1. Закарпатці, попри розгромну поразку, показали, що спроможні демонструвати хорошу гру. А набрати перші очки в чемпіонаті колектив Володимира Шарана спробує 5 серпня. У гості на Закарпаття завітає новачок УПЛ – черкаський «ЛНЗ».

«Динамо» (Київ) – «Минай» – 4:1 (2:1)

Голи: Владислав Ванат 27, 30, Віталій Буяльський 87 (пен.), Олександр Караваєв 93 – Вадим Вітенчук 3.

«Динамо»: Георгій Бущан, Денис Попов, Сергій Сидорчук (Володимир Бражко 82), Андрій Ярмоленко (Олександр Караваєв 76), Микола Шапаренко (Володимир Шепелєв 82), Владислав Кабаєв (Олександр Сирота 34), Олександр Тимчик, Віталій Буяльський, Крістіан Біловар, Владислав Дубінчак, Владислав Ванат (Беніто 76).

Головний тренер – Мірча Луческу.

«Минай»: Олександр Бандура, Андрій Булеза (Валерій Рогозинський 46), Дмитро Нємчанінов, Юрій Кравчук, Вадим Вітенчук, Андрій Ралюченко (Сергій Панасенко 46), Єгор Твердохліб, Володимир Одарюк (Міхаїл Гечев 71), Тарас Дмитрук (Ілля Ольховий 59), Олег Вишневський, Ігор Солдат (Артур Ременяк 67).

Головний тренер – Володимир Шаран.

Результати інших поєдинків 1-го туру:

«Оболонь» (Київ) – «Колос» (Ковалівка) – 0:0,

«Верес» (Рівне) – «Полісся» (Житомир) – 0:2,

«Рух» (Львів) – «Зоря» (Луганськ) – 2:1,

«Металіст 1925» (Харків) – «Шахтар» (Донецьк) – 1:2,

«ЛНЗ» (Черкаси) – «Чорноморець» (Одеса) – 0:2,

«Олександрія» – «Кривбас» (Кривий Ріг) – 1:0,

«Ворскла» (Полтава) – «Дніпро-1» – перенесено.

Олег МИКИТА

Під фото: Фото ФК «Динамо» (Київ)

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
На ужгородських «тротуарах» діти ламають ноги. Фото
21:40
Cімейне свято велоспорту та здорового відпочинку для дітей та молоді „ВЕЛО-ЛІДЕР” вже традиційно відбудеться 11 травня 2024 року в Боздошському парку Ужгорода
19:28
«Запобігти. Врятувати. Допомогти» відбулась на території трьох районів краю. Фото
15:47
60 тисяч працюючих закарпатців мають оцифровані трудові книжки
14:33
Фінансування пенсійних виплат, житлових субсидій і пільг за квітень жителям Закарпатської області завершено
13:35
У Патрульній поліції Закарпатської області створять новий відділ
12:41
На Хустщині для старшокласників організували триденні польові збори. Фото
11:34
Українці можуть оформити пенсію онлайн
11:02
На Закарпатті обговорили фінансово-економічну ситуацію в області. Відео
10:28
8 000 євро за «квиток зеленим маршрутом». Прикордонники викрили організатора незаконної схеми
10:25
Всі новини