39398
10:25 14.082023

«Минай» – «Дніпро-1»: все вирішилося на останніх хвилинах

Спорт 2494

У рамках 3-го туру УПЛ закарпатський «Минай» зустрічався зі срібним призером минулого сезону – «Дніпром-1». Гра відбулася 13 серпня на стадіоні «Минай».

Після прикрої домашньої поразки від «ЛНЗ» (0:3) наша команда перебувала не в кращому психологічному стані. А тому в поєдинку з грізним «Дніпром-1» необхідно було продемонструвати хорошу гру. І це колективу Володимира Шарана вдалося. Протистояння минайців та дніпрян вийшло видовищним і захопливим. Особливо його кінцівка.

Прогнозовано гості діяли першим номером і частіше створювали небезпечні моменти. У першому таймі воротам Олександра Бандури загрожували Богдан Лєднєв (дальній удар виявився неточним), Білл (із гострого кута бразилець влучив у стійку), Олександр Філіппов (після розіграшу стандарту удар головою у виконанні 7-го номера був хибним), Валентин Рубчинський («постріл» з-за меж штрафного майданчика взяв голкіпер) та Олександр Піхальонок (кіпер «Минаю» з другої спроби зумів зафіксувати м’яч після удару головою), та жодна з цих спроб не принесла дивідендів. Щодо гри минайців у нападі, то до перерви господарі мали тільки одну гольову нагоду, коли Єгор Твердохліб із близької відстані намагався влучити у незахищений кут воріт, але м’яч пролетів повз ворота.

На початку другої 45-хвилинки «Дніпро-1» залишився у меншості, оскільки за грубий фол був вилучений Едуард Сарапій. У більшості закарпатцям грати було легше, однак реалізувати чисельну перевагу тривалий час не вдавалося. На 68-й і 70-й хв. команди обмінялися гострими моментами. У господарів небезпечно здалеку бив Міхаїл Гечев (м’яч пролетів над воротами), а в гостей після подачі з кутового головою прицільно бив Олександр Каплієнко (оборонець «Минаю» вибив м’яч з лінії воріт).

На 82-й хв. команда Олександра Кучера отримала чудову нагоду вийти вперед. Арбітр угледів фол Юрія Кравчука на Володимиру Танчику і вказав на «позначку». На щастя, Руслан Бабенко переграти Олександра Бандуру не зумів. А за хвилини до завершення основного часу зустрічі минайці забили: Міхаїл Гечев віддав на Єгора Твердохліба, який спочатку влучив у голкіпера, а на добиванні вже відправив м’яч у сітку воріт (1:0).

На жаль, втримати переможний результат нашій команді не вдалося. На третій компенсованій хвилині Ігор Солдат не за правилами зупинив Мінго і рефері вдруге призначив пенальті. Цього разу до м’яча підійшов сам постраждалий і за мить рахунок став рівним (1:1).

Попри те, що закарпатці втратили перемогу, команда заслуговує на позитивні відгуки. Того дня команда Володимира Шарана продемонструвала гідну гру й все-таки відібрала очки від срібного призера УПЛ. Далі в «Минаю» виїзна гра з «Металістом 1925» (Харків) (19 серпня о 17:0) ), який ще не відчував смаку перемог у цьому чемпіонаті.

«Минай» – «Дніпро-1» – 1:1 (0:0)

Голи: Єгор Твердохліб 89 – Мінго 93 (пен.)

«Минай»: Олександр Бандура, Дмитро Нємчанінов, Юрій Кравчук, Богдан Чуєв, Ігор Солдат, Валерій Рогозинський (Тимур Кораблін 86), Вадим Вітенчук, Сергій Петько (Андрій Булеза 68), Сергій Панасенко (Андрій Ралюченко 65), Єгор Твердохліб, Володимир Одарюк (Міхаїл Гечев 65).

Головний тренер – Володимир Шаран.

«Дніпро-1»: Яків Кінарейкін, Олександр Каплієнко, Василь Кравець, Едуард Сарапій, Володимир Адамюк, Руслан Бабенко, Валентин Рубчинський (Пуріта 86), Олександр Піхальонок (Мінго 57), Білл (Даніель Ківінда 57), Богдан Лєднєв (Володимир Танчик 57), Олександр Філіппов (Ігор Когут 75).

Головний тренер – Олександр Кучер.

Результати інших протистоянь 3-го туру:

«Чорноморець» (Одеса) – «Оболонь» (Київ) – 2:0,

«Полісся» (Житомир) – «Рух» (Львів) – 0:1,

«Колос» (Ковалівка) – «Верес» (Рівне) – 2:0,

«Ворскла» (Полтава) – «Зоря» (Луганськ) – 1:2,

«Кривбас» (Кривий Ріг) – «ЛНЗ» (Черкаси) – 2:0,

«Динамо» (Київ) – «Металіст 1925» (Харків) – перенесено,

14 серпня (понеділок)

17:00. «Шахтар» (Донецьк) – «Олександрія».

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах